Táncoló sámán

5Ritmus sajátélmény csoport (16 óra)

2023. április 19. — június 7.

Ez a csoport betelt. A következő hasonló csoportfolyamat szeptemberben indul majd. Itt a honlapon meghirdetem majd nemsokára. Addig is várlak szeretettel péntekenként a Jurányiban, vagy vasárnaponként a Gellért hegyen.

A sámáni gyógyulás utazás. Része az is, hogy kilépünk a hagyományos szerepeinkből, megszokott forgatókönyveinkből és improvizálunk egy táncos utat.

Gabrielle Roth

A sámán gyógyító rituáléja utazás. Elköteleződést igényel. Odafigyelést, odaadást. Felvállalását annak, hogy az út nincs végig bársonyszőnyeggel borítva. Akadnak majd nehézségek, akadályok, veszélyek. Viszont nagy vonzereje is van. Az, aki végigjárja, megtapasztal olyasmit, amit máshogy nem lehet. Képes lesz gyógyítani és gyógyulni, annak a legtágabb és legmélyebb értelmében.

A tánc olyan különleges utat kínál nekünk, melynek során egyre bensőségesebben kapcsolódunk a jelen pillanat valóságához a legelemibb érzékelési síkon és közben egyre jobban tudunk kapcsolódni a legelvontabb, legmegfoghatatlanabb dolgokhoz, eszmékhez is, vagy ha úgy tetszik, kapcsolódhatunk a minden dolgok mögött rejtőző szellemekhez. Egyszerre érzéki és éteri.

Számos ősi népnél – például a magyarok őseinél is – a sámán volt az az ember, aki a szellemekkel tudott kapcsolatot tartani és így gyógyított. Dobolással, tánccal és énekléssel kísért rituálékon került kapcsolatba a túlvilággal, a láthatatlan szellemekkel. Ezen hitvilágok szerint mindennek volt szelleme, a tűznek, a folyóknak, minden betegségnek, az állatoknak.

Eredetileg a törzs minden tagja végzett sámánrituálékat, amikor csak szüksége volt rá, később csak egy-egy ember kiváltsága volt, hogy sámánnak mondhatta magát, még később pedig ez is kiveszett. Itt az ideje, hogy visszataláljunk ahhoz a képességünkhöz, hogy gyógyítani tudjuk magunkat, másokat, a világot. Az 5Ritmus mozgásmeditáció ebben nagy segítségünkre van. Elősegíti a kapcsolódást a fizikai világhoz, magunkhoz és másokhoz, kapcsolódást a gondolatokhoz és ideákhoz, kapcsolódást az érzelmekhez és végül a láthatatlan dolgokhoz is, a misztériumhoz.

Ezen a csoportfolyamaton a mozgásmeditáció eszközeivel járunk be rituális utazásokat. A jelenléten át az eksztázisba és vissza. A foglalkozásoknak nincs vallásos vonatkozása és nem használunk semmilyen tudatmódosító anyagot.
Minden felnőtt személyt szeretettel várunk, nincsen szükség semmilyen előképzettségre, vagy fizikai képességekre. Aki mozogni tud bármilyen formában, az már alkalmas a részvételre.

Táncosok 2022-ben a nyári napforduló megünneplésekor Nagymaroson.

Keretek, árak

A csoportot vezeti: Fejér Péter, akkreditált 5Ritmus oktató.

A foglalkozások szerda esténként lesznek 8-10-ig.

A teljes kurzus ára: 24 000 Ft, mely előre fizetendő.
Korai jelentkezési kedvezmény! Jelentkezz be legkésőbb március 31-ig, és fizesd be a teljes díjat, és kapsz 6000 Ft kedvezményt. Így tehát a díj csak 18 000 Ft.

Helyszín: Jurányi, Műhely Alapítvány, 200 nm-es terem
1027 Budapest, Jurányi u. 1-3. B lépcsőház 4. emelet

[térkép]

Fejér Péter, 5Ritmus oktató

Azért tanítok, hogy segítsek az embereknek kapcsolódni a saját erejükhöz. Hiszek benne, hogy mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy teljesen megtestesült lelkek és lélekkel teljesen átitatott testek legyünk. Ezek a dimenziók a táncban össze tudnak kapcsolódni, párbeszédbe tudnak kerülni. Az én életemet alapvető szinten formálta át a tánc és ezeket a jótéteményeket szeretném megosztani.

Számomra a tánc nem munka, hanem szenvedély, és gyógyír. Segít a szétszakadt részeim újraegyesítésében, segít az életenergiám szabadabb áramlásában. Ahogy tanítóm, Gabrielle Roth írta egyszer: “Az életbe visszavezető utam az eksztatikus táncon keresztül vezetett. Úgy tértem vissza a testembe, hogy megtanultam megmozdítani az énemet, hogy a saját táncomat táncoltam belülről kifelé, és nem kintről befelé.”

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: