Tánc a Hegyen

Minden vasárnap, 10:30 – 12:00

Helyszín: Gellérthegy, Cerka Firka játszótér közelében

Adománydobozt teszünk ki. A megajánlott részvételi díj 1500 Ft 

A foglalkozásokat vezeti: Fejér Péter, akkreditált 5Ritmus oktató. Néhány vasárnap, amikor Péter nem tud jelen lenni, akkor Barta Ágnes és Szabó Zola helyettesítik.

Szabadtéri 5Ritmus mozgásra invitálunk, jól megközelíthető helyen, a főváros központjában, mégis a természet közelében. Kapcsolódunk a földhöz, a szélhez, a naphoz, az éghez, és magunkhoz, hiszen a szabad mozgás lényege, hogy mindenki önmaga lehet.

Ezekbe a foglalkozásokba bármelyik alkalmon bekapcsolódhatsz. Itt nem az a lényeg, hogy mire vagyunk képesek, hanem az, hogy megengedjük a mozdulataink eleven kreativitását minden pillanatban. Szabad utat adunk mozgó középpontjainknak. És ez minden héten, minden órában, minden pillanatban máshogy nézhet ki. Itt mindenki “ügyetlen”, mert sosem tudhatod, hogy hogyan mozdulsz a következő pillanatban, ezért nem is készülhetsz fel rá, hanem egyszerűen ráhagyatkozhatsz, hogy olyan lesz, amilyen. Mégis, itt mindenki “ügyes”, mert minden mozdulatunk az adott pillanatra adott legtökéletesebb válasz, a jelenlétünk legtökéletesebb megnyilvánulása. Itt nem lehet hibázni.

“Azért táncolunk, mert ez a leggyorsabb, legegyenesebb út az igazsághoz – nem valami nagy mindenki igazságához, hanem az egyszerű személyes fajtához, ahhoz a mi-is-történik-épp-bennem fajta igazsághoz.  Amikor táncolok lehámlik a múltam, elfelejtem a jövőm, és belehullok a pillanatba, megérkezve a talpaimra.”

– Gabrielle Roth

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: