Equinox – őszi napéjegyenlőség

Szabadtéri tánc, rituálé, együttlét

2022. szeptember 24., Szentendre

Az őszi napéjegyenlőség az évkörnek az a pontja, amikor a nappalok és az éjszakák egyforma hosszúak. A fény, a Nap erejének, tüzének csökkenése ekkor éri el újra az egyensúly állapotát: a nappal és az éjszaka egyforma hosszú. Ez a nap a “Földanya ünnepe”, a gyümölcsérésé, a beérett termésé, a szüreté és a megnyugvásé.

Egyensúlyi időszak csillagászatilag, a télre való felkészülés a természetben és az ajándékaink számbavételének a lehetősége számunkra. A lelki szüret időszaka.

Arra hívunk, hogy töltsünk el együtt pár órát a szabadban. Táncolunk majd a füvön, összehangolódunk a természettel, mécseseket gyújtunk. Összegyűjtjük magunk számára mindazt a jót, ami történt velünk az elmúlt hónapokban. Lesz közös tánc, tábortűz, beszélgetések.

A programokat Fejér Péter vezeti.

Az eseményen a részvétel ingyenes. Arra szeretnénk kérni, hogy viszonozd valahogy azt a jót, amit ez az esemény neked jelent. Kirakunk egy adományos dobozt. A befolyt adományokat teljes egészében jótékony célra fordítjuk majd, a Migration Aid-en keresztül az ukrán menekülteket segítjük vele. Javasolt adomány az anyagi helyzetedhez mérten: 3 000 – 6 000 Ft.

Az esemény Szentendrén lesz, a pontos helyszínt megírjuk majd mindenkinek, aki bejelentkezik. 17:00-kor kezdünk, ha HÉV-vel jössz, akkor érdemes elkapni azt a szerelvényt, amelyik 15:46-kor indul a Batthyány térről.


Hozz:

– üres befőttes üveget,
– olyan cipőt, amiben kényelmesen tudsz erdei terepen is sétálni,
– vizet, szendvicset,
– több rétegű ruházatot,
– telefont csak kikapcsolva.

Ha az időjárás nagyon rossznak ígérkezik, akkor esetleg lemondjuk az eseményt, ezesetben írunk emailt nektek, de egy kis csepergélő eső, vagy egy kis szél még nem számít rossz időnek!

(A borítóképet Fejér Péter készítette Nagymaroson a nyári napfordulós táncon.)

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: