Őselemek ’22

5Ritmus sajátélmény csoport (24 óra)

2022. november 2. – 2023. február 8.

– a táncunk felfedezése az őselemek segítségével

[ugrás lentre a keretekhez és árakhoz]

Ezen a tizenkét alkalomból álló csoportfolyamaton megismerkedhetsz az 5Ritmus® alapjaival. Tanulhatsz spontaneitást, a testi érzetek jobb érzékelését, érzelmi rugalmasságot, könnyedséget és szabadságot a fizikai mozgásban, autentikus kifejezésmódot, blokkok feloldását, harmóniát. A foglalkozásokon elsősorban mozgunk majd, részben gyakorlatokon keresztül ismerkedve a mozgás lehetőségeivel, részben szabad tánc formában. A foglalkozások végén lesz idő megosztásra, visszajelzésre, integrálásra.

A kurzuson való részvételhez nincs szükség táncos tapasztalatra, vagy bármilyen tudásra. Fizikai ügyesség vagy erőnlét sem szükséges. Mindenkit szeretettel várunk úgy, ahogy vagy, ahogy mozogsz, ahogy épp részt veszel.

A csoportot vezeti: Fejér Péter, akkreditált 5Ritmus® oktató.

Az 5Ritmussal kapcsolatban ezeket az írásokat ajánljuk figyelmedbe:

Az 5Ritmus gyakorlása segít abban, hogy

  • testérzékelésünk közvetlenebb és intenzívebb legyen,
  • kiegyensúlyozottabbak legyünk érzelmileg,
  • csökkenjen a stressz,
  • javuljon a konfliktusokhoz való viszonyunk,
  • teljesebben és színesebben éljük meg az életet.

Az őselemekhez való kapcsolódáson keresztül el tudunk mélyülni a táncukban és annak testi megélésében. Az őselemek zsigerileg hatnak ránk, és mozgásba hozzák rejtett energiáinkat.

(A fényképeket mind augusztusban készítettem a Dunaparton. FP)

Földelem, áramlás ritmusa – biztonságérzet, bizalom, fizikai testünk és érzékeink
A föld elem támogatást ad nekünk. Mindig készen áll, hogy megtartson minket, segít bíznunk. A földhöz való viszonyunk szorosan kapcsolódik a saját fizikai testünkhöz való viszonyunkhoz. Ahogy a földdel táncolunk, az segít megtalálni a bizalmi kapcsolatunkat a testünkkel is.

Tűzelem, staccato ritmusa – energia, életerő, jelenlét
A tűz elem tölti meg élettel a testünket, az ad energiát. A tűzelemmel való táncban gyakoroljuk az energia befogadását, megformálását, kiengedését. A tánc mozdulattá formált tűz.

Vízelem, káosz ritmusa – alakulás, változás, elfogadás
A víz elem arra hív minket, hogy folyékonnyá váljunk, folyton változóvá, örökkön kíváncsivá. A vízzel való tánc segít kapcsolódnunk a változás képességéhez, a fejlődéshez, az útkereséshez.

Levegő elem, líra ritmusa – könnyedség, játék, kiteljesedés
A levegő elem a könnyed és játékos arcát mutatja meg a természetnek. Jobbára nem is látjuk, mégis megcsiklandozza a bőrünket, belekap a hajunkba. Megengedi, hogy áthaladjunk rajta, teret ad a mozgásunknak. Megtölti a tüdőnket, fenntartja az életet. A levegővel, a széllel való tánc segít megtapasztalni a létezésünk könnyedségét.

Éter elem, csend ritmusa – tágasság, harmónia, misztérium
Az éter a láthatatlan, nem anyagi természetű létezők őseleme. Mindazé, ami túl van az érzékszervekkel befogadható fizikai valóságon. Az éterrel való mozgás arra hív, hogy felfedezzük a kapcsolatunkat a bennünk és körülöttünk lévő istenivel, misztériummal.

Keretek, árak

A foglalkozások szerda esténként lesznek 8-10-ig; 2022. november 2. – 2023. február 8. között. December 21., 28. és január 4. nem lesznek foglalkozások!

A teljes kurzus ára: 36 000 Ft. Az első alkalmon az első felét kell fizetni, az 5. alkalomkor a másik felét.

Fizesd ki a teljes díjat október 19-ig, és kapsz 8000 Ft kedvezményt! Így a teljes összeg csupán 28 000 Ft.

Ha valamiért menet közben a csoportot nem tudjuk folytatni, akkor a részvételi díj arányos részét visszaadjuk, vagy lehetővé tesszük, hogy felhasználd más programjainkra.

Helyszín: Jurányi

Műhely Alapítvány, 200 nm-es terem, 1027 Budapest, Jurányi u. 1-3. B lépcsőház 4. emelet [térkép]

Fejér Péter, 5Ritmus oktató

Azért tanítok, hogy segítsek az embereknek kapcsolódni a saját erejükhöz. Hiszek benne, hogy mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy teljesen megtestesült lelkek és lélekkel teljesen átitatott testek legyünk. Ezek a dimenziók a táncban össze tudnak kapcsolódni, párbeszédbe tudnak kerülni. Az én életemet alapvető szinten formálta át a tánc és ezeket a jótéteményeket szeretném megosztani.

Számomra a tánc nem munka, hanem szenvedély, és gyógyír. Segít a szétszakadt részeim újraegyesítésében, segít az életenergiám szabadabb áramlásában. Ahogy tanítóm, Gabrielle Roth írta egyszer: “Az életbe visszavezető utam az eksztatikus táncon keresztül vezetett. Úgy tértem vissza a testembe, hogy megtanultam megmozdítani az énemet, hogy a saját táncomat táncoltam belülről kifelé, és nem kintről befelé.”

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: