Térképek az eksztázishoz

5Ritmus sajátélmény csoport (24 óra)

2022. január 12. – március 30.

A csoportfolyamat vezérmotívumát a Gabrielle Roth által megalkotott 5Ritmus térkép és Medicine Wheel adja majd. Ez egy szerteágazó anyag, melyből szemezgetni fogunk: a ritmusok fizikai megvalósulásai (áramlás, staccato, káosz, líra, csend), a ritmusokhoz kapcsolódó archetípusok, életszakaszok, érzelmek.

Az Áramlás ritmusa összekapcsol minket a fizikai testünkkel, a félelemmel és biztonságérzettel. A staccato ritmusa összekapcsol a szívünkkel, a vágyainkkal és haragunkkal. A káosz ritmusa összekapcsol elménkkel, a szabadsággal és a szomorúsággal. A líra ritmusa összekapcsol a lelkünkkel, a kiteljesedéssel és kreativitással, míg végül a csend ritmusa a szellemhez visz közelebb, az együttérzéshez és megnyugváshoz.

A csoportot vezeti: Fejér Péter, akkreditált 5Ritmus oktató.

Az 5Ritmuson keresztül felismerjük a sámánlábunkat – azokat a lábakat, melyek hallgatnak a földre és melyeket megmozdít annak a dala. Felfedezzük a szívünket a csípőnkben, felfedezzük a fejünk és kezeink áldott mivoltát, mert ezek nyúlnak kifelé a gyökereink felől. Felfedezzük a szellemet, mely mozgat minket, mindegyikünket, mindannyiunkat. Számomra isten egyszerre a tánc és a táncos. Én csak az a rész vagyok, mely mindennek útját állja. Útját állni valaminek sok erőfeszítést igényel. Ezért létrehoztam egy gyakorlatot, mely a megadásban gyökerezik.

Gabrielle Roth, Izzadságod imádság (cikk, a Conscious Dancer magazinban)
[itt tudod elolvasni az egészet]

Keretek, árak

A foglalkozások szerda esténként lesznek 8-10-ig.

A teljes kurzus ára: 30 000 Ft
Bejelentkezéskor 5000 Ft vissza nem téríthető előleg fizetendő. Az első alkalom kezdetéig további 10 000 Ft, 5. alkalomkor 15 000 Ft.
Fizesd ki a teljes díjat az első alkalomig és kapsz 5000 Ft kedvezményt! Előre teljes összegben kifizetve a díj 25 000 Ft.

A részvétel feltétele a védettségi igazolvány. Ha ilyened nincs, akkor az is egy lehetőség, hogy minden foglalkozás előtt megcsinálsz egy gyorstesztet. Tudunk neked adni teszteket, ha előre megbeszéljük, 2000Ft-os darabáron.

Helyszín: Jurányi, Műhely Alapítvány, 200 nm-es terem
1027 Budapest, Jurányi u. 1-3. B lépcsőház 4. emelet goo.gl/maps/2kv3EZTNWjS2

Fejér Péter, 5Ritmus oktató

Azért tanítok, hogy segítsek az embereknek kapcsolódni a saját erejükhöz. Hiszek benne, hogy mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy teljesen megtestesült lelkek és lélekkel teljesen átitatott testek legyünk. Ezek a dimenziók a táncban össze tudnak kapcsolódni, párbeszédbe tudnak kerülni. Az én életemet alapvető szinten formálta át a tánc és ezeket a jótéteményeket szeretném megosztani.

Számomra a tánc nem munka, hanem szenvedély, és gyógyír. Segít a szétszakadt részeim újraegyesítésében, segít az életenergiám szabadabb áramlásában. Ahogy tanítóm, Gabrielle Roth írta egyszer: “Az életbe visszavezető utam az eksztatikus táncon keresztül vezetett. Úgy tértem vissza a testembe, hogy megtanultam megmozdítani az énemet, hogy a saját táncomat táncoltam belülről kifelé, és nem kintről befelé.”

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: