Őselemek

5Ritmus sajátélmény csoport (24 óra) 
2021. szeptember 15. – december 1. 

– a táncunk felfedezése az őselemek segítségével

Ezen a 12 alkalomból álló csoportfolyamaton megismerkedhetsz az 5Ritmus® alapjaival. Tanulhatsz spontaneitást, a testi érzetek jobb érzékelését, érzelmi rugalmasságot, könnyedséget és szabadságot a fizikai mozgásban, autentikus kifejezésmódot, blokkok feloldását, harmóniát. A foglalkozásokon elsősorban mozgunk majd, részben gyakorlatokon keresztül ismerkedve a mozgás lehetőségeivel, részben szabad tánc formában. A foglalkozások végén lesz idő megosztásra, visszajelzésre, integrálásra.

A csoportot vezeti: Fejér Péter, akkreditált 5Ritmus® oktató.

Az 5Ritmussal kapcsolatban ezeket az írásokat ajánljuk figyelmedbe:

Az 5Ritmus gyakorlása segít abban, hogy

  • testérzékelésünk közvetlenebb és intenzívebb legyen,
  • kiegyensúlyozottabbak legyünk érzelmileg,
  • csökkenjen a stressz,
  • javuljon a konfliktusokhoz való viszonyunk,
  • teljesebben és színesebben éljük meg az életet.

Keretek, árak

A foglalkozások szerda esténként lesznek 8-10-ig. Az első alkalom 2021. szeptember 15-én lesz és utána minden héten lesz egy alkalom december 1-ig.

A teljes kurzus ára: 30 000 Ft
Bejelentkezéskor 5000 Ft vissza nem téríthető előleg fizetendő. Az első alkalom kezdetéig további 10 000 Ft, 5. alkalomkor 15 000 Ft.
Fizesd ki a teljes díjat az első alkalomig és kapsz 8000 Ft kedvezményt! Előre teljes összegben kifizetve a díj 22 000 Ft.

Ha valamiért menet közben a csoportot nem tudjuk folytatni, akkor a részvételi díj arányos részét visszaadjuk, vagy lehetővé tesszük, hogy felhasználd más programjainkra.

A részvétel feltétele a védettségi igazolvány. Ha ilyened nincs, akkor az is egy lehetőség, hogy minden foglalkozás előtt megcsinálsz egy gyorstesztet. Tudunk neked adni teszteket, ha előre megbeszéljük, 2000Ft-os darabáron.

Helyszín: Jurányi

Műhely Alapítvány, 200 nm-es terem, 1027 Budapest, Jurányi u. 1-3. B lépcsőház 4. emelet goo.gl/maps/2kv3EZTNWjS2

Földelem, áramlás ritmusa – biztonságérzet, bizalom, fizikai testünk és érzékeink

A föld elem támogatást ad nekünk. Mindig készen áll, hogy megtartson minket, segít bíznunk. A földhöz való viszonyunk szorosan kapcsolódik a saját fizikai testünkhöz való viszonyunkhoz. Ahogy a földdel táncolunk, az segít megtalálni a bizalmi kapcsolatunkat a testünkkel is.

Tűzelem, staccato ritmusa – energia, életerő, jelenlét

A tűz elem tölti meg élettel a testünket, az ad energiát. A tűzelemmel való táncban gyakoroljuk az energia befogadását, megformálását, kiengedését. A tánc mozdulattá formált tűz.

Vízelem, káosz ritmusa – alakulás, változás, elfogadás

A víz elem arra hív minket, hogy folyékonnyá váljunk, folyton változóvá, örökkön kíváncsivá. A vízzel való tánc segít kapcsolódnunk a változás képességéhez, a fejlődéshez, az útkereséshez.

Levegő elem, líra ritmusa – könnyedség, játék, kiteljesedés

A levegő elem a könnyed és játékos arcát mutatja meg a természetnek. Jobbára nem is látjuk, mégis megcsiklandozza a bőrünket, belekap a hajunkba. Megengedi, hogy áthaladjunk rajta, teret ad a mozgásunknak. Megtölti a tüdőnket, fenntartja az életet. A levegővel, a széllel való tánc segít megtapasztalni a létezésünk könnyedségét.

Éter elem, csend ritmusa – tágasság, harmónia, misztérium

Az éter a láthatatlan, nem anyagi természetű létezők őseleme. Mindazé, ami túl van az érzékszervekkel befogadható fizikai valóságon. Az éterrel való mozgás arra hív, hogy felfedezzük a kapcsolatunkat a bennünk és körülöttünk lévő istenivel, misztériummal.

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

%d blogger ezt szereti: