5Ritmus sajátélmény csoport

5Ritmus® mozgásmeditáció online kurzus
Fejér Péter akkreditált tanár vezetésével

Keddenként 18:30 – 20:30 között.
2021. február 16-tól március 16-ig.

Ezen az öt alkalomból álló csoportfolyamaton megismerkedhetsz az 5Ritmus alapjaival. Tanulhatsz spontaneitást, a testi érzetek jobb érzékelését, érzelmi rugalmasságot, könnyedséget és szabadságot a fizikai mozgásban, autentikus kifejezésmódot, blokkok feloldását, harmóniát. A foglalkozásokon elsősorban mozgunk majd, részben gyakorlatokon keresztül ismerkedve a mozgás lehetőségeivel, részben szabad tánc formában. A foglalkozás során lesz idő megosztásra, visszajelzésre, integrálásra.

A csoportot vezeti: Fejér Péter, akkreditált 5Ritmus oktató.

A kurzus ára: 10 000 Ft
A bejelentkezés a teljes ár kifizetésével válik érvényessé.

Az 5Ritmus gyakorlása segít abban, hogy

  • testérzékelésünk közvetlenebb és intenzívebb legyen,
  • kiegyensúlyozottabbak legyünk érzelmileg,
  • csökkenjen a stressz,
  • javuljon a konfliktusokhoz való viszonyunk,
  • teljesebben és színesebben éljük meg az életet.

Javaslatok az online táncokhoz

👣 Telepítsd a Zoom-ot a gépedre. A foglalkozás alatt zárd be a többi alkalmazást, különösen a böngésződet. Csak a Zoom legyen nyitva teljes képernyőn. Amikor épp nem te beszélsz, akkor kapcsold ki a mikrofont. A megjelenítést állítsd “Gallery view”-ra és hagyd is úgy.

👣 A Zoom alapbeállítása lehetővé teszi, hogy a szóköz gomb nyomvatartásával bekapcsold a mikrofonodat arra az időre, amíg beszélsz. Talán ez a legegyszerűbb megoldás, mert így a foglalkozás alatt semmi más módon nem kell majd a számítógépeddel foglalkozni, csak annyit, hogy amikor épp beszélsz, akkor nyomva tartod a szóközt. (Ha ez nálad nem működik, akkor a beállításoknál lehet bekapcsolni ezt a lehetőséget.)

👣 A zenét jó, ha valamilyen külső hangszórón tudod hallgatni, és nem a laptop beépített hangszóróján. Fontos, hogy szépen szóljon, ez sokat dob az élményen. Próbáld ki előre, hogy ezt hogy tudod megoldani.

👣 Csinálj teret a tánchoz. Rakd a Zoom-ot futtató készüléket magasra, hogy álló helyzetben a szemed magasságában legyen. Eltávolodva tőle egész testmagasságodban látható légy.
(Ehhez nem kell ilyen csilli-villi irodabútor, elég ha felteszed a laptopot egy dobozra vagy egy polcra.)


👣 Legyen fény a térben. Talán olyan érzeted lehet ettől, mintha színpadon táncolnál, de ne aggódj, mindenki csak egy kis mütyürként fog látszódni mások képernyőjén.

👣 Ne rögzíts se képet, se hangot a foglalkozás során. Ez egy egyszeri alkalom, úgy, ahogy egy élőben tartott óra is. Egymás számára fontos a bizalom, hogy ezt betartsuk.

Az öt ritmus és az őselemek

Földelem, áramlás ritmusa – biztonságérzet, bizalom, fizikai testünk és érzékeink

A föld elem támogatást ad nekünk. Mindig készen áll, hogy megtartson minket, segít bíznunk. A földhöz való viszonyunk szorosan kapcsolódik a saját fizikai testünkhöz való viszonyunkhoz. Ahogy a földdel táncolunk, az segít megtalálni a bizalmi kapcsolatunkat a testünkkel is.

Tűzelem, staccato ritmusa – energia, életerő, jelenlét

A tűz elem tölti meg élettel a testünket, az ad energiát. A tűzelemmel való táncban gyakoroljuk az energia befogadását, megformálását, kiengedését. A tánc mozdulattá formált tűz.

Vízelem, káosz ritmusa – alakulás, változás, elfogadás

A víz elem arra hív minket, hogy folyékonnyá váljunk, folyton változóvá, örökkön kíváncsivá. A vízzel való tánc segít kapcsolódnunk a változás képességéhez, a fejlődéshez, az útkereséshez.

Levegő elem, líra ritmusa – könnyedség, játék, kiteljesedés

A levegő elem a könnyed és játékos arcát mutatja meg a természetnek. Jobbára nem is látjuk, mégis megcsiklandozza a bőrünket, belekap a hajunkba. Megengedi, hogy áthaladjunk rajta, teret ad a mozgásunknak. Megtölti a tüdőnket, fenntartja az életet. A levegővel, a széllel való tánc segít megtapasztalni a létezésünk könnyedségét.

Éter elem, csend ritmusa – tágasság, harmónia, misztérium

Az éter a láthatatlan, nem anyagi természetű létezők őseleme. Mindazé, ami túl van az érzékszervekkel befogadható fizikai valóságon. Az éterrel való mozgás arra hív, hogy felfedezzük a kapcsolatunkat a bennünk és körülöttünk lévő istenivel, misztériummal.

Fejér Péter, 5Ritmus oktató

Azért tanítok, hogy segítsek az embereknek kapcsolódni a saját erejükhöz. Hiszek benne, hogy mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy teljesen megtestesült lelkek és lélekkel teljesen átitatott testek legyünk. Ezek a dimenziók a táncban össze tudnak kapcsolódni, párbeszédbe tudnak kerülni. Az én életemet alapvető szinten formálta át a tánc és ezeket a jótéteményeket szeretném megosztani.

Számomra a tánc nem munka, hanem szenvedély, és gyógyír. Segít a szétszakadt részeim újraegyesítésében, segít az életenergiám szabadabb áramlásában. Ahogy tanítóm, Gabrielle Roth írta egyszer: “Az életbe visszavezető utam az eksztatikus táncon keresztül vezetett. Úgy tértem vissza a testembe, hogy megtanultam megmozdítani az énemet, hogy a saját táncomat táncoltam belülről kifelé, és nem kintről befelé.”

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: