A mozgás szabadsága

5Ritmus sajátélmény csoport (16 óra)

2023. február 15. — április 12.

>>> Jelentkezés

Az 5Ritmus dinamikus mozgásmódszer a testünkhöz, a testi érzeteinkhez való kapcsolódáson keresztül felébreszti a kreativitást, a kapcsolódást és a közösségben levés élményét. Gabrielle Roth amerikai táncos, zenész, színházi rendező hozta létre a hetvenes években, és továbbfejlesztette 2012-ben bekövetkezett haláláig.

Alapvető gondolata az volt, hogy az ember képes a legcsodásabb mozdulatokra, és képes megtalálni az egységet a vágyai, érzelmei, gondolatai és mozdulatai között — amennyiben ezt megengedi magának. Gabrielle számára a szabadságunk legnagyobb akadályai mi magunk vagyunk. Így fogalmazott: “Mindannyian 100%-ban intuitívként jövünk a világra; csak annyiról van szó, hogy visszaszerezzük jogos örökségünket. Ehhez ki kell térned a saját utadból, le kell vetkőznöd azokat a dolgokat, amelyek gátolják, elterelik, szétszórják, elnyomják és lehangolják intuíciód természetes táncát.”

Az intuitív mozgási szabadságunk visszaszerzése során öt jellegzetes mintázattal találkozunk. Ezek mozgási élményeken keresztül való megismerése segít a szabadságunk megélésében. Ezeket hívta Gabrielle ritmusoknak. Az öt ritmus tehát nem valami olyasmi, amit megtanulunk, hanem olyan kapuk, amiken keresztül rátalálunk a magunk ösztönös szabadságára.

A kurzuson való részvételhez nincs szükség táncos tapasztalatra, vagy bármilyen tudásra. Fizikai ügyesség vagy erőnlét sem szükséges. Mindenkit szeretettel várunk úgy, ahogy vagy, ahogy mozogsz, ahogy épp részt veszel.

Az Áramlás arra bátorít, hogy “belakd a zenét”, folyékony és folyamatos mozgásra invitálva. Az Áramlás a föld és a női energiák tánca, lehetőség arra, hogy megtapasztaljuk és a testünkben megvalósítsuk a befogadást.
(Fénykép: SplitShire, Pixabay)

A Staccato a belső energiánk kifelé való megjelenése, mely tiszta kezdetekkel és lezárásokkal rendelkezik. Letisztult mozdulatok, pontos kifejezés. A Staccato a férfi energiát, a tüzességet jeleníti meg.
(Fénykép: Free-Photos, Pixabay)

A Káosz ritmusában nincs struktúra, elengedésre, szabadságra hív. Mindenestül átadjuk a testünket a zenének, a ritmusnak, a lüktetésnek. Feloldódunk a kreatív szabadságban.
(Fénykép: Barney Moss)

A Líra könnyed, keresetlen, tágas. Teret ad ismétlődő mozdulatok felfedezésére, és azokon keresztül a transz állapotába való belekóstolásra.
(Fénykép: Erik Dungan)

Végül a Csend ritmusa általában lelassuló, kiüresedő. A test megtalálja a tökéletes nyugalmát a mozgásban, a lélegzetben, a létezés egyszerűségében.
(Fénykép: Pavel Pajak)

Keretek, árak

A csoportot vezeti: Fejér Péter, akkreditált 5Ritmus oktató.

A foglalkozások szerda esténként lesznek 8-10-ig.

A teljes kurzus ára: 24 000 Ft, mely előre fizetendő, legkésőbb az első alkalom kezdetéig.
Korai jelentkezési kedvezmény! Jelentkezz be legkésőbb január 15-ig, és fizesd be a teljes díjat, és kapsz 6000 Ft kedvezményt. Így tehát a díj csak 18 000 Ft.

Helyszín: Jurányi, Műhely Alapítvány, 200 nm-es terem
1027 Budapest, Jurányi u. 1-3. B lépcsőház 4. emelet

[térkép]

Fejér Péter, 5Ritmus oktató

Azért tanítok, hogy segítsek az embereknek kapcsolódni a saját erejükhöz. Hiszek benne, hogy mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy teljesen megtestesült lelkek és lélekkel teljesen átitatott testek legyünk. Ezek a dimenziók a táncban össze tudnak kapcsolódni, párbeszédbe tudnak kerülni. Az én életemet alapvető szinten formálta át a tánc és ezeket a jótéteményeket szeretném megosztani.

Számomra a tánc nem munka, hanem szenvedély, és gyógyír. Segít a szétszakadt részeim újraegyesítésében, segít az életenergiám szabadabb áramlásában. Ahogy tanítóm, Gabrielle Roth írta egyszer: “Az életbe visszavezető utam az eksztatikus táncon keresztül vezetett. Úgy tértem vissza a testembe, hogy megtanultam megmozdítani az énemet, hogy a saját táncomat táncoltam belülről kifelé, és nem kintről befelé.”

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: