A mozgás szabadsága 2022

5Ritmus sajátélmény csoport (16 óra)

2022. április 6. – május 25.

Az 5Ritmus dinamikus mozgásmódszer a testünkhöz, a testi érzeteinkhez való kapcsolódáson keresztül felébreszti a kreativitást, a kapcsolódást és a közösségben levés élményét. Gabrielle Roth amerikai táncos, zenész, színházi rendező hozta létre a hetvenes években, és továbbfejlesztette 2012-ben bekövetkezett haláláig.

Alapvető gondolata az volt, hogy az ember képes a legcsodásabb mozdulatokra, és képes megtalálni az egységet a vágyai, érzelmei, gondolatai és mozdulatai között — amennyiben ezt megengedi magának. Gabrielle számára a szabadságunk legnagyobb akadályai mi magunk vagyunk. Így fogalmazott: “Mindannyian 100%-ban intuitívként jövünk a világra; csak annyiról van szó, hogy visszaszerezzük jogos örökségünket. Ehhez ki kell térned a saját utadból, le kell vetkőznöd azokat a dolgokat, amelyek gátolják, elterelik, szétszórják, elnyomják és lehangolják intuíciód természetes táncát.”

Az intuitív mozgási szabadságunk visszaszerzése során öt jellegzetes mintázattal találkozunk. Ezek mozgási élményeken keresztül való megismerése segít a szabadságunk megélésében. Ezeket hívta Gabrielle ritmusoknak. Az öt ritmus tehát nem valami olyasmi, amit megtanulunk, hanem olyan kapuk, amiken keresztül rátalálunk a magunk ösztönös szabadságára.

Az Áramlás arra bátorít, hogy “belakd a zenét”, folyékony és folyamatos mozgásra invitálva. Az Áramlás a föld és a női energiák tánca, lehetőség arra, hogy megtapasztaljuk és a testünkben megvalósítsuk a befogadást.
(Fénykép: SplitShire, Pixabay)

A Staccato a belső energiánk kifelé való megjelenése, mely tiszta kezdetekkel és lezárásokkal rendelkezik. Letisztult mozdulatok, pontos kifejezés. A Staccato a férfi energiát, a tüzességet jeleníti meg.
(Fénykép: Free-Photos, Pixabay)

A Káosz ritmusában nincs struktúra, elengedésre, szabadságra hív. Mindenestül átadjuk a testünket a zenének, a ritmusnak, a lüktetésnek. Feloldódunk a kreatív szabadságban.
(Fénykép: Barney Moss)

A Líra könnyed, keresetlen, tágas. Teret ad ismétlődő mozdulatok felfedezésére, és azokon keresztül a transz állapotába való belekóstolásra.
(Fénykép: Erik Dungan)

Végül a Csend ritmusa általában lelassuló, kiüresedő. A test megtalálja a tökéletes nyugalmát a mozgásban, a lélegzetben, a létezés egyszerűségében.
(Fénykép: Pavel Pajak)

Keretek, árak

A csoportot vezeti: Fejér Péter, akkreditált 5Ritmus oktató.

A foglalkozások szerda esténként lesznek 8-10-ig.

A teljes kurzus ára: 18 000 Ft, mely előre fizetendő, legkésőbb az első alkalom kezdetéig.

Helyszín: Jurányi, Műhely Alapítvány, 200 nm-es terem
1027 Budapest, Jurányi u. 1-3. B lépcsőház 4. emelet goo.gl/maps/2kv3EZTNWjS2

Fejér Péter, 5Ritmus oktató

Azért tanítok, hogy segítsek az embereknek kapcsolódni a saját erejükhöz. Hiszek benne, hogy mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy teljesen megtestesült lelkek és lélekkel teljesen átitatott testek legyünk. Ezek a dimenziók a táncban össze tudnak kapcsolódni, párbeszédbe tudnak kerülni. Az én életemet alapvető szinten formálta át a tánc és ezeket a jótéteményeket szeretném megosztani.

Számomra a tánc nem munka, hanem szenvedély, és gyógyír. Segít a szétszakadt részeim újraegyesítésében, segít az életenergiám szabadabb áramlásában. Ahogy tanítóm, Gabrielle Roth írta egyszer: “Az életbe visszavezető utam az eksztatikus táncon keresztül vezetett. Úgy tértem vissza a testembe, hogy megtanultam megmozdítani az énemet, hogy a saját táncomat táncoltam belülről kifelé, és nem kintről befelé.”

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: