Libido Fundamentals ::: Libidó alapok

Libidó alapok

Jonas Klingberg mozgásműhelye (Open Floor)
2021. május 6-9. Budapest

“A libidó nem más, mint étvágy, a maga természetes formájában.”

Carl Jung

Libidó?

A libidó a testünk egyik természetes kifejezésmódja. Néha komplikált, máskor az egekbe emelő, estleg rejtőző, vagy a korábbi tapasztalataink által leterhelt. Bármilyen is legyen, ez a bennünk és köztünk lévő energia táncba jön és a szabadságát keresi.

Az Open Floor gyakorlásban az a szándékunk, hogy odafigyelve támogassuk a teljes testi létezésünket, a testünk aktív megélését. Az egyik táncban talán finomnak, sugárzónak, kívánatosnak éljük meg magunkat, míg máskor furán érezzük magunkat a bőrünkben, vagy félénkek vagyunk. Gyakran nehéz megtalálni az utunkat az életerőnkhöz vagy szexuális energiánkhoz kapcsolódó élményeink világában.

Milyen területekkel foglalkozunk?

A Libidó alapok ezt az összetett és kreatív titokzatosságot kutatja, miközben a mozgást használja arra, hogy leföldelté tegye, felépítse és felfedezze a szexuális energiát. A libidó szélesebb meghatározását vesszük alapul, miszerint az maga az életerő, a kreativitásunk, életteliségünk, jelenlétünk megszületésének helye. Mivel a szexuális energiát sokszor tudattalanul éljük ki vagy hagyjuk figyelmen kívül, ezért ez a felfedezőút általában intenzív, bensőséges, felszabadító és erőt adó szokott lenni.

Mire számíts?

A résztvevők minden nap mozgásos gyakorlatokban vesznek majd részt, csoportos megosztásokban, feladatokban és kísérletezésben, és lesz egy kevés rendszerezett ismeretátadás is. A meztelenség nem része ennek a műhelymunkának.

Kinek szól?

Szeretettel hívunk mindenkit életkortól és nemi beállítódástól függetlenül (csak nagykorúak). Jöhetsz egyedül, vagy valamilyen partnerrel. Hasznos, ha van némi tapasztalatod a tudatos szabad táncok terén, ha bizonytalan vagy ezügyben, kérdezz nyugodtan. A Libidó alapok előfeltétele az Open Floor tanárképzésnek.

Mi az Open Floor?

Az OF egy olyan mozgásmódszer, mely a kíváncsi kutatáson, az erőforrások felfedezésén és a testi megéléseken alapszik. Mozgás, meditáció és felfedezőút, mellyel előmozdítjuk a kíváncsiságunkat, testi megélésünket, jelenlétünket, érzelmi intelligenciánkat és tudatos odafigyelésünket.

További információk Jonas honlapján angolul: bodymoves.se/open-floor

Jonas Klingberg: Open Floor mozgástanár, aki Andrea Juhan mellett tanult évekig, hogy megfelelően elsajátítsa a módszert. 2004. óta van 5Ritmus tanári akkreditációja is. Társadalomtudományi egyetemi végzettsége van. Masszőr és táncterapeuta.

Honlapja: bodymoves.se

PRAKTIKUS RÉSZLETEK

Időbeosztás

 • 2021. május 6-9.
 • Csütörtökön és pénteken esti foglalkozások lesznek, szombaton és vasárnap pedig egész nap. Pontosítunk majd még…
 • 6 db három órás foglalkozás lesz.

Részvételi díj

 • A részvételi díj 160€ (magyarországi lakosok számára)
 • Extra korai jelentkezési ár január 15-ig: 120€
 • Korai jelentkezés március 15-ig: 140€
 • A jelentkezés 5000 Ft vissza nem téríthető előleg befizetésével válik véglegessé. Amennyiben az eseményt nem tudjuk megtartani, akkor a befizetett előleget visszafizetjük.
 • A részvételi díjat forintban is be lehet majd fizeti az aktuális árfolyamnak megfelelően. Erről a műhely előtt néhány nappal küldünk majd tájékoztatást.

Kérdéseiddel nyugodtan keress meg minket, örömmel válaszolunk: fejer.peter@ritmusok.hu

Jelentkezés

Libido Fundamentals

an Open Floor workshop with Jonas Klingberg
6-9 May 2021, Budapest

“Libido is appetite in its natural state.”

Carl Jung

Libido?

Libido is an essential part of our body’s natural expression. Complicated one moment, ecstatic the next, absent or burdened with expectations of past experiences, this energy within and between us comes to the dance longing for freedom. 

The intention in Open Floor movement practice is to mindfully support our full embodiment. In one dance we may feel juicy, radiant and desirable while at other times we battle feeling awkward or shy. It is often challenging to navigate our own experiences of life force/sexual energy.

What do we explore?

Libido Fundamentals investigates this complex and creative mystery by using movement to ground, build and explore our sexual energy. We embrace a wider definition of Libido as life force, birth place of creativity, vitality, presence and aliveness. Because the sexual energy is so often unconsciously acted out or ignored, the exploration of this territory tends to be intense, intimate, liberating and empowering. 

What to expect?

Participants can expect to spend each day engaging in mindful movement practice, group sharings, exercises and inquiry a long with some didactic education. Nudity or genital contact is not part of this workshop.

For who?

We warmly invite people of all genders and sexual orientations. Welcome solo or in any relationship constellation. Some prior experience of Open Floor or other conscious dance practice is required. Libido Fundamentals is a prerequisite for the Open Floor teacher training. 

What is Open Floor ?

OF is an inquiry, resource and body based movement practice, meditation and exploration for cultivating curiosity, embodiment, presence, emotional intelligence, and mindful awareness. 

Jonas Klingberg: is an Open Floor movement teacher, and has been in apprenticeship with Andrea Juhan for several years to qualify to teach this work. He is also an accredited 5Rhythms® teacher by Gabrielle Roth and the Moving center school since 2004. He has a M.A. in social & education science, certified massage therapist and studies in dance therapy.

Read more at bodymoves.se

Practical details

 • Price: €220
 • Early booking period until 15 March: €180
 • The booking is complete only with the payment of €20 non-refundable deposit.

Time schedule

 • Thursday and Friday evenings, and full days on Saturday and Sunday. More details soon….

Contact

fejer.peter@ritmusok.hu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s