Connection II ::: Kapcsolat II

Két test, két hang, egy zene…

Peter Wilberforce vezetésével
2019. október 4-6., Budapest

Mindannyiunkban szól valamilyen egyedi zene. A testünk az a hangszer, amin keresztül ez a zene megtalálja a kifejeződését a világban. Egymagunkban talán nem esik nehezünkre, hogy halljuk ezt a zenét és hangot is adjunk neki, de mi történik, ha találkozunk valaki mással?

Ezen a műhelyen azzal kezdjük majd, hogy kapcsolódunk a lélegzetünkhöz, a testünkhöz, a belső zenénkhez. Felfedezzük, hogy ez a zene hogyan tud magának kifejeződést találni mozgásban és hangban; a tánc és a dal lesz az iránymutatónk. Aztán egymás felé fordulunk, hogy találkozzunk. Hogyan inspirálja a másik dala a mi dalunkat? Ahogy üdvözöljük a másikat, milyen új minőségek ébrednek fel bennünk? Milyen új lehetőségeit fedezzük fel a kifejezésnek? Meginvitálva a nyitottság és kíváncsiság lelkületét, megosztásra és felfedezésre készen, követjük majd a kreatíc ösvényeket, melyek megnyílnak számunkra: két test táncolva, két hang énekelve, két szív megnyílva – egy zenében.

Az egyéni és közös útjainkat különböző test és hang gyakorlatok segítik majd: 5Ritmus tánc, Feldenkrais módszer és Chloë Goodchild “Naked Voice” módszere. Letisztult és biztonságos keretben, a csoport többi tagja által támogatva és inspirálva mindenkit arra hívunk, hogy kövesse a saját ritmusát, tisztelve a saját határait, adva teret a zenének a növekedésre, kiteljesedésre és a világban való szabad kifejezésre.

Ez a hétvége mindenki számára nyitott, korábbi tapasztalatoktól, életkortól és fizikai rátermettségtől függetlenül. A résztvevők száma maximum 24 fő.

A műhely betelt, most már csak várólistára lehet feliratkozni. Peter kétszer is tanít majd Budapesten jövőre: 2020. május 29-31., október 9-11.


Praktikus részletek

Helyszín
Corvin Dance Center Budapest, IX. ker. Liliom utca 43-45. Liliom Parkolóház 6. emelete

Időbeosztás

  • Péntek 15-18 óra. Ez a foglalkozás nyitott azok számára is, akik nem vesznek részt az egész hétvégén. Ennek az ára 4000 Ft.
  • Szombat 11-18 óra
  • Vasárnap 10-17 óra

Részvételi díj

  • A részvételi díj 130€ (magyarországi lakosok számára)
  • Előjelentkezési ár július 31-ig: 110€
  • A jelentkezés a teljes részvételi díj befizetésével válik véglegessé. Töltsd ki a jelentkezési űrlapot, és megírjuk a részleteket.
  • Az előjelentkezési időszakban lehetőség van támogatott helyet igényelni, ha anyagilag nehézségekkel küzdesz. A jelentkezési lapon írd be a megjegyzés mezőbe és megírjuk a részletes információkat.

Kérdéseiddel nyugodtan keress meg minket, örömmel válaszolunk: fejer.peter@ritmusok.hu

(Fejléc fotó: G Khanna)

Connection II

Two bodies, two voices, one music…

Led by Peter Wilberforce
4-6 October 2019, Budapest

In each one of us there is a unique music playing. Our bodies are the instrument by which this music finds expression in the world. Alone perhaps we can hear and give voice to this music with ease, but what happens when we meet another person?

During this workshop we will start by connecting to our breath, to our bodies, to our own internal music. We will explore how this music can find expression through movement and sound, the dance and song our guide on a journey of exploration. Then we will turn to meet another. How does the music of the other inspire our own? As we welcome the other what new qualities awaken within us? What new possibilities of expression do we discover? Inviting a spirit of openness and curiosity, willing to share, to explore, we will follow the creative pathways that open to us: two bodies dancing, two voices singing, two hearts opening – one music.

Our journeys alone and together will be guided by different body and voice practices: the 5Rhythms dance practice, the Feldenkrais Method and the Naked Voice work of Chloë Goodchild. In a clear and secure framework, supported and inspired by the others in the group, each person is invited to follow their own rhythm, respecting their limits, giving space for their music to grow, evolve and find free expression in the world.

This weekend is open to everybody regardless of their experience, their age or their physical capacity. Places are limited to 24.

The workshop is full at the moment. You can sign up for the waiting list. Peter will come to Budapest again on 29-31 May 2020 and then on 9-11 October.

PRACTICAL DETAILS

Price: €160
Early booking price until 31 July €140

The booking is complete only with the payment of the full amount. Please fill the booking form and we’ll send you the details.

During the early booking period you have the opportunity to apply for a scholarship if you have financial difficulties. Please let us know if you are interested and we’ll send you the details.

Venue

We’ll dance in a beautiful and spacious dance hall with view over the rooftops of central Budapest. 20 minutes from the Airport by taxi, also easily available from the train station “Kelenföld” where trains from Germany or Austria arrive.

IMAG0655_ret

Address: Corvin Dance Center, 9th district, Liliom utca 43-45.

Close to “Corvin negyed” metro station (M3). This is a garage building, look for the signs on a little door and then take the elevator to the 6th floor.

FURTHER INFORMATION

fejer.peter@ritmusok.hu

(Banner photo: G Khanna)

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: