Libido Fundamentals

Open Floor workshop with Cathy Ryan

13 – 15 September 2019, Budapest, Hungary

Libido Fundamentals begins to address the movement and cycle of sexual energy within the wider definition of Libido as life force, birth place of creativity, vitality, presence and aliveness.

As our hearts and bodies awaken through the movement meditation practice, our sexual energy also begins to stir. On the dance floor, we may feel juicy, radiant, and desirable one moment and feel guilty, awkward, and shy in the next. We may feel overwhelmed by our own experience – or by the sexual energies around us – or feel flat, disconnected, or just plain left out.

Our generative, sexual energy – our Libido – is an essential part of our body’s natural expression, complicated one moment, ecstatic the next; absent or burdened with expectations of past experiences, this energy within and between us comes to the dance longing for freedom. Libido Fundamentals begins this complex and creative investigation by introducing the basics of using movement meditation as a means to ground, and explore the physical language of our sexual energy.

Because sexuality is so often underground, ignored, or unconsciously acted out, the exploration of this territory tends to be intense, liberating, intimate and powerful. The potential pleasure and beauty of this journey is well worth the challenges and the risks.

This course is an introduction to the longer intensives, where there is time to explore the multitude of historical, emotional, relational, creative and spiritual aspects of our sexuality.

There is no explicit sexual content or exercises, we’re starting to track how who we are – our conditioning, gender, culture, social mores, dreams, memories, families – aids or obstructs our ability to move with our innate sexual life force and ability to relate, using movement and enquiry as a tool for discovery.

Prior experience of 30 hours in Open Floor or other Conscious Dance practice required.

Libido Fundamentals is a prerequisite for the Open Floor Teacher Training.

Feedback after Cathy’s Libido workshop in Vienna, May 2019

“The workshop had an amazing big impact on my life. Flow, vitality, hope, gentleness, clearity, truth… Your work is radically tolerant to express whatever is.”

Kim Theva, Berlin

“Thank you for your mindful guidance on that journey of exploring the sweetness of my libido with all the power and vigilance attended. The lyrical carpet you created, and the words you have woven in, encouraged me to bring new experiences into movement and expression. “Let yourself through” was the one which touched me most. I can still feel its echo!”

Karin Klinke, Cranio Sacral therapist, Vienna

Sign up

Or send a mail to fejer.peter@ritmusok.hu with the subject “Libido sign-up” and we’ll send you the info about the deposit.

When

13-15 September 2019 (Friday-Sunday)

Time schedule

  • Friday: 15.00 – 18.00
  • Saturday: 10.00 – 18.00
  • Sunday: 9.00 – 15.00

Where

We’ll dance in a beautiful and spacious dance hall with view over the rooftops of central Budapest. 20 minutes from the Airport by taxi, also easily available from the train station “Kelenföld” where trains from Germany or Austria arrive.

IMAG0655_ret

Address: Corvin Dance Center, 9th district, Liliom utca 43-45.

Close to “Corvin negyed” metro station (M3). This is a garage building, look for the signs on a little door and then take the elevator to the 6th floor.

Cost

  • € 160,- for whole weekend
  • Early booking price for the workshop with the payment of €20 non-refundable deposit until 30 June 2019  — € 140,-

Special price is available for people from low income countries on request.

Open Floor teachers and members of the ICMTA get 20% discount off the full price.

 

About Cathy Ryan

cathy_0014_400

Cathy has been working in embodied movement practice for many years, with a background in theatre, writing and shamanic practice. She has studied and trained with Gabrielle Roth, founder of the 5 Rhythms®, working and teaching extensively in the field for over 16 years. She is a founding member of Open Floor International and works extensively in Europe and the UK, loving this ongoing exploration of how and what it is to be alive in these moving, humans bodies of ours…

For more info visit her website.

. .

libido_700

Libidó alapok

Cathy Ryan mozgásműhelye (Open Floor)
2019. szeptember 13-15. Budapest, Corvin Dance Center

Ez a műhely egy kiindulás abban az irányban, hogy hogyan tudjuk felfedezni a szexuális energia ciklusait a Libidó tágabb tartományán belül. A kreativitás és életerő megszületése ez.

Ahogy a szívünk és testünk feléled a mozgásmeditáció során, a szexuális energiánk is mozgásba jön. A tánctéren lehet, hogy egyik pillanatban szexinek, sugárzónak, vágykeltőnek érezzük magunkat, a következőben pedig bűnösnek, esetlennek, félénknek. Lehet, hogy azt érezzük, hogy mindenestül elborít minket az élményünk, vagy mindaz az energia, amit magunk körül érzünk, vagy az is lehet, hogy élettelennek érezzük magunkat, kapcsolódásra képtelennek, vagy akár kirekesztettnek.

A teremtő energiánk, a szexualitásunk, vagyis libidónk, a testünk természetes kifejeződésének alapvető eleme. Néha komplikált, néha felszabadító; hiányzó vagy a korábbi tapasztalatokra épülő elvárásaink által megterhelt; ez a bennünk és köztünk lévő energia szabadságra vágyik a táncban. A Libidó alapok műhely belépés ebbe az összetett és kreatív világba a mozgásmeditáció alapjain keresztül: megkeressük a saját stabil talajunkat és felfedezzük a szexuális energiánk  mozgásban kifejeződő nyelvezetét.

Mivel a szexualitás oly gyakran a felszín alatt bújik meg, vagy mellőzve van, vagy a tudtunkon kívül jut kifejezésre, ezért ennek a területnek a felfedezése általában intenzív, felszabadító, bensőséges és erőteljes. A várható szépségei és örömei ennek az útnak felülmúlják a kihívásokat és veszélyeket, amiket hozhat.

Ez a műhely egyben egy bevezetés a hosszabb intenzív kurzusokra, amiken van idő felfedezni a szexualitásunk történelmi, érzelmi, kapcsolati, kreatív és spirituális aspektusainak sokaságát is.

Ezen a műhelyen nem lesz szexuális tartalom, vagy ilyen jellegű gyakorlatok. Elkezdjük felfedezni, hogy az, akik vagyunk, hogyan segíti vagy gátolja a belső szexuális energiánk mozgását, felhasználva a mozgást és a kíváncsiságot a felfedezőúthoz.

Ez egy haladó szintű mozgásműhely, melyet olyanoknak ajánlunk, akiknek van tapasztalata (legalább 30 óra) az improvizatív mozgásformákban, és részt vettek már egész hétvégét magába foglaló műhelyen az alábbi iskolák egyikéből: Open Floor, 5Ritmus, Movement Medicine, Soul Motion. 

Ez a műhely nem terápia, de van terápiás hatása is.

Visszajelzések Cathy bécsi műhelye után, 2019. májusában

“Köszönöm az odafigyelő vezetést, a jelenlétedet és erődet, ezen az úton, ahogy felfedeztem a libidómban rejlő jó érzéseket. Az a könnyed alap, amit teremtettél, és a szavak, amiket beleszőttél, felbátorított, hogy új élményeket hozzak mozgásba a táncomban és engedjem kifejezni őket. Amikor azt mondtad “engedd magad keresztül rajta”, az érintett engem meg a legjobban. Még mindig bennem visszhangzik!” – Karin Klinke, Cranio Sacral terapeuta, Bécs


“Ez a műhely csodás hatással volt az életemre. Áramlás, életerő, remény, gyengédség, letisztultság, igazság… A tér, amit tartasz radikálisan megengedő mindarra, ami épp van.” – Kim Theva, Berlin

Mikor

2019. szeptember 13-15. (Péntek – Vasárnap)

Időbeosztás

  • Péntek: 15.00 – 18.00
  • Szombat: 10.00 – 18.00
  • Vasárnap: 9.00 – 15.00

Helyszín

Corvin Dance Center – Budapest, IX. ker. Liliom utca 43-45. Liliom Parkolóház 6. emelete.

IMAG0655_ret

Árak

Magyarországon élő résztvevők számára a teljes ár: 130 EUR
Fizetni lehet Euróban vagy Forintban is, majd az aktuális középárfolyamot vesszük alapul (jelenleg ez kb 42 000 Ft-os árat jelent).

Cathy Ryan

IMG_0015_Cathy fav_RET800

Cathy 16 éve dolgozik mozgásmeditációs tanárként. Színházi, írói és sámáni háttere van. Gabrielle Roth-nál tanult 5Ritmust®. Az Open Floor iskola egyik alapítója, főleg Európában tanít. Imádja ezt a folyamatos felfedezést, hogy hogyan és mit is jelent az, hogy élünk ebben a mozgó, emberi testünkben…

Cathy-ről részletesebben is tudsz olvasni a honlapján.


Feliratkozás:

Vagy emailben: fejer.peter@ritmusok.hu

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: