Winter Harvest

waves level 5Rhythms retreat with Péter Fejér, certified teacher, co-leader: Eva Lőrincz, psychodrama facilitator

28-30 December 2018

Book your place! // Jelentkezz be!

Téli szüret – 5Ritmus elvonulás
˅ ˅ ˅ magyar leírás lent ˅ ˅ ˅

nicole-mason-19744-unsplash_ret600

“I will pluck till time and times are done
The silver apples of the moon,
The golden apples of the sun.”
~
W. B. Yeats

The end of the year is a time of transition. Light is fading before new light is arriving. This is a time to harvest the fruits of our souls. To acknowledge what happened, to let go of anything we don’t need, to dream up new adventures, to listen to new calls. We invite you on this retreat to support each other in stepping through our gates of opportunities. We will use the movement map of the 5Rhythms to take five distinct steps:

We connect to our present state

Which means we take a long and loving look at where and how we are. Without comparing, without criticizing. Simply observing.

We give thanks for all the good things we receive

In whatever situation we find ourselves there are always a lot of things we can be grateful for. And we really should be grateful. That’s the respect towards life.

We let go whatever we don’t need anymore

We just let everything fall off, peel off, which we don’t need anymore. We let go of the things which are only unnecessary burdens. This is a gentle cleaning process which is at the same time the crossing of the gate. We leave the fallen things behind and don’t take them through the gate.

We dream awake

We let our dreams and desires to unfold like the sail of a boat in a breeze. In the new world behind the gate these will be our guides. So in the beginning we just give them space and let them grow.

We celebrate

We meet our new selves and we celebrate the step we just made and the freedom that we have.

On this retreat our main tool will be dance, with some additional verbal or creative exercises and some rituals.
The retreat is open to everybody, no previous dance or 5Rhythms experience is needed. You are welcome regardless of your skills or abilities or fitness. The retreat will count as 18 hours of wave practice towards the 5Rhythms teacher training.


peter_300Péter Fejér

I started leading groups and using non-formal teaching methods in the early 90s. I have degrees in pedagogy, philosophy and economics, I worked as a research administrator, business consultant, and trainer. I received accreditation to teach the 5Rhythms from Gabrielle Roth in 2011. Since that time I’m doing weekly classes in Budapest, workshops in several different cities in Hungary, Serbia and Austria, and I led longer retreats as well. In the same time I’m doing continuous professional development on different workshops in Croatia, Austria and Germany, and I also attend 5Rhythms teachers’ gatherings.

evucka-ret_271Éva Lőrincz

I have degrees in literature, philosophy of aesthetics and media studies. I learnt psychodrama from Max Clayton. For more than ten years I mainly work as psychodrama group leader and as life coach. I hope to embody my master’s humor and love of life in my work.

untitled
The venue in Pilisszentlászló (Waldorf school building)

Practical details

Date: 28-30 December 2018

Schedule

28 December

 • From 12:00 arrivals, registering
 • 13:00 – 16:00  dance session
 • afternoon break
 • 18:00 – 21:00  dance session

29 December

 • 11:00 – 14:00 dance session
 • afternoon break
 • 18:00 – 21:00  dance session

30 December

 • 10:00 – 13:00 dance session
 • lunch break
 • 14:00 – 17:00  dance session

Venue: Waldorf school of Pilisszentlászló

(20km from Budapest, among hills)

From the city center it takes 1,5-2 hours with public transport to get to the venue.
With this online tool you can plan your journey to “Szentendre” : http://futar.bkk.hu/?map=13/47.501/19.053&layers=GSVB
And there you can take the bus to Pilisszentlászló. You need to get off the bus at the final destination and then walk through the village on Béke street until at the edge of the village you arrive to the sports field. There you need to turn slightly left and the school is very close by. This is less than one kilometer and might take 10-15 minutes.

szentlaszlo_terkep

Prices

Full price: €150 
Early booking price until 22 November: €120, with a non-refundable deposit of €20
If your life partner applies he/she is entitled to a 50% discount (from the actual price based on his/her application date).

Special price for participants from Romania, Serbia, Slovakia: €105 (early booking before 27 May: €85, with a non refundable deposit of €20)

During the early booking period you have the opportunity to apply for a scholarship if you have financial difficulties. Please let us know if you are interested and we’ll send you the details.

Food

It is possible to sign up for the vegetarian meals we order. We will inform you about the details if you write us or if you register.

Accommodation

 • It is possible to sleep in the school building for €5/person/night.
 • You can find a wide variety of accommodation options in Szentendre. It is 15 minutes by car or 30-40 minutes by bus.
  Link to Booking.com / Szentendre

Further info

David Schmidt <dschmidt89@gmail.com> (subject: Winter Harvest)

 

Booking form

 

5rhythms-brasov_without-text

Magyar nyelvű leírás

 

“S míg áll a világ és terem:
Holdnak ezüst, Napnak arany
Almáit én majd leszedem.”
~
W. B. Yeats

Az év vége az átmenet ideje. A fény elhalványul, mielőtt újra kivilágosodik. Ekkor van itt az ideje, hogy leszüreteljük lelkünk gyümölcseit. Hogy számba vegyük  mi minden történt, hogy elengedjük mindazt, amire nincs szükségünk, hogy megálmodjunk új kalandokat, hogy meghalljunk új hívásokat.

Arra hívlak, hogy ezen az elvonuláson egymást támogatva közösen lépjük át lehetőségeink kapuját. Ehhez, az 5Ritmus térképét is felhasználva, öt lépésen át vezet az út:

KAPCSOLÓDUNK AHHOZ, AMIBEN ÉPP VAGYUNK

Vagyis vetünk egy alapos és szeretetteljes pillantást a jelenünkre. Nem méricskélünk, nem hasonlítgatunk, csupán megfigyelünk.

HÁLÁT ADUNK MINDAZÉRT A JÓÉRT, AMIBEN RÉSZESÜLÜNK

Bármi is legyen a helyzetünk, mindig, tényleg mindig van egy csomó dolog, amiért hálásak lehetünk. És legyünk is. Ez az élet iránti tisztelet.

ELENGEDJÜK MINDAZT, AMIRE MÁR NINCS SZÜKSÉGÜNK

Hagyjuk, hogy lehulljon rólunk mindaz, ami már élettel, ami elszáradt, ami csak teher a számunkra. Ez egy gyengéd megtisztulási folyamat, mely egyben a kapun való átlépés pillanata is. A terheket már nem visszük át magunkkal, azok a kapu innenső oldalán maradnak.

ÉBREN ÁLMODUNK

Engedjük, hogy álmaink és vágyaink kinyíljanak; kibomoljanak, mint egy vitorla, ami szelet kap. A kapu túloldalán lévő új, és még némiképp ismeretlen világban a vágyaink lesznek majd az iránymutatók, ezért azzal kezdünk, hogy teret engedünk nekik, észrevesszük őket, elismerjük a létezésüket. De ez még nem a tervezés és az “újévi fogadalmak” ideje. Az álmoknak és vágyaknak szabadságra van szükségük arra, hogy megnőjenek és megerősödjenek, nem szabad őket konkrét tervekkel gúzsba kötni. Az jöhet később.

TALÁLKOZUNK A KAPUT MÁR ÁTLÉPETT, LETISZTULT ÖNMAGUNKKAL

Üdvözöljük önmagunkat, úgy amilyenek épp vagyunk, ebben a kapun túli világban. Megünnepeljük a megérkezésünket.

Téged is szeretettel várunk, csatlakozz az utazásunkhoz! Tánctudásra nincs szükség. Sokat fogunk mozogni, mert az a legjobb és legegyszerűbb módja annak, hogy kapcsolódjunk a jelenünkhöz, hogy kifejezzük a hálánkat, hogy megtisztuljunk, hogy ébren álmodjunk és hogy ünnepeljünk. Ha nem voltál még 5Ritmus foglalkozáson korábban, akkor is be fogsz tudni kapcsolódni a mozgásba.

Az elvonuláson hat táncblokk, lesz. A tanárképzéshez 18 óra hullámok tapasztalatnak felel meg.


peter_300Fejér Péter

Hét éve foglalkozom azzal, hogy egyszerű, keresetlen, spontán módon tudjon mindenki megnyilvánulni a mozgáson keresztül. Tánc ez? Testudatosság? Improvizáció? Talán mindegyik egy kicsit, de legfőképp öröm a testben.

A kilencvenes évek eleje óta foglalkozom csoportvezetéssel és az iskolarendszeren kívüli tanulás/tanítás különböző formáival. Pedagógiai, filozófiai és gazdasági végzettségem van, dolgoztam kutatásszervezőként, üzleti tanácsadóként, trénerként. 2011-ben szereztem akkreditációt tanárként a Gabrielle Roth által vezetett Moving Center tanárképzésén. Azóta heti rendszerességgel tartok 5Ritmus órákat Budapesten és számos műhelyt vezettem különböző magyar városokban, Szerbiában, Romániában és Ausztriában.

evucka-ret_271Lőrincz Éva

Magyar, esztétika és kommunikáció szakos bölcsészként végeztem, majd néhány évig a legkülönbözőbb munkahelyeken és területeken dolgoztam, miközben elvégeztem a Magyar Pszichodráma Egyesület pszichodráma vezető képzését. 
2005. óta főtevékenységem a pszichodráma-vezetés, közben coach végzettséget is szereztem, így 2010. óta life coachként egyéni tanácsadással is foglalkozom. Szeretném, ha munkámban érezhető lenne tanítóm, Max Clayton végtelen életszeretete, humora és könnyedsége, és szakmaiságomat a tőle tanult természetes, “tiszta és friss” szemlélet hatná át.

HELYSZÍN

Pilisszentlászló, Waldorf iskola
Szentendrétől 10 km Visegrád felé. Az épület a falu végén, a házakon túl van.
GPS: 47.726854, 18.977805

Tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. A belvárosból az iskoláig HÉV-vel, busszal és a végén sétálva is kevesebb, mint két óra alatt ki lehet érni.
Menetrend a [volán honlapján].

IDŐBEOSZTÁS

December 28.

 • 12:00-től érkezés, beregisztrálás, ismerkedés a helyszínnel és a környékkel
 • 13:00 – 16:00  csoportmunka
 • délutáni szünet
 • 18:00 – 21:00 csoportmunka

December 29.

 • 11:00 – 14:00 csoportmunka
 • délutáni szünet
 • 18:00 – 21:00 csoportmunka

December 30.

 • 10:00 – 13:00 csoportmunka
 • ebédszünet
 • 14:00 – 17:00  csoportmunka, lezárás

December 28-án érdemes jóval hamarabb érkezni, hogy legyen időd nyugalmasan becsekkolni, szétnézni kicsit a környéken, “akklimatizálódni”.

RÉSZVÉTELI DÍJ

 • A részvételi díj 34 000 Ft, mely magában foglalja a táncfoglalkozásokat, de az étkezés és a szállás külön fizetendő.
 • Előjelentkezési ár november 22-ig: 25 000 Ft (5000 Ft előleg befizetésével).
 • Kedvezmény pároknak: aki hozza a párját, annak a párja féláron jöhet (az aktuális jelentkezési árhoz képest).
Van néhány támogatott helyünk olyanoknak, akik szociálisan rászorulnak. Kérlek ezt jelezd a megjegyzés mezőben a jelentkezési lapon!

SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS

Az iskolaépületben tantermekben lehetőség van aludni (fűtött termek, melegvizes zuhanyzás) 1500 Ft/fő/éj áron.
Fogunk rendelni vegetáriánus meleg ételt, erre külön lehet majd feliratkozni (1200-1400 Ft között lesz egy étkezés ára, ezt még később pontosítjuk, amint megkaptuk az ajánlatot rá). Érdemes megrendelni, mert a boltok messze esnek a tánchelyszíntől.
Ha további kérdéseid vannak, írj nekünk: Schmidt Dávid, dschmidt89@gmail.com

Jelentkezési lap

mark-cataldo-780769-unsplash_ret

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: