Dancing Mind / Táncoló elme

 · · · Scroll down for English · · ·
· · · Facebook event  · · ·

JELENTKEZÉSI LAP / BOOKING FORM

.        .

Open Floor mozgásmeditációs műhely Hana Stamatovic (Szerbia) vezetésével

“Ki az ellenséged? Az elme az ellenséged.
Ki a barátod? Az elme a barátod.
Tanuld meg az elme útjait. Gondozd az elmét odafigyelve.”
Buddha

Gyakran beszélünk az elme és a test egységéről, az elme és test közötti kapcsolat fontosságáról, arról, hogy az elme és a test ugyanannak az egységes emberi alapnak a különböző aspektusai, és így tovább…

Ugyanakkor a hétköznapi életben, míg a testnek van valami késztetése, hogy tegyen valamit, addig az elme vagy a múltban időzik, vagy elmerül a jövő megtervezésében, vagyis nem vagyunk jelen az elménkkel. Amikor az elmével nem vagyunk jelen, akkor elveszthetjük a kapcsolatot a testünkkel, érzelmeinkkel és a körülöttünk lévő emberekkel. Eltölt minket az érzés, hogy beleragadtunk az elménkbe, amitől fáradttá válunk, elégedetlenné és tehetetlenné. A gondolkodás ismétlődő folyamatokba fordul, ami bírálathoz vezet, ítélkezéshez és fájdalomhoz.

Ezen az Open Floor műhelyen azt fogjuk feltárni, hogy a gondolataink hogyan formálják a mozdulatainkat, táncunkat. A táncot fogjuk eszközként használni arra, hogy foglalkozzunk azokkal a helyekkel, ahol be vagyunk ragadva a fejünkben, meginvitálva a gondolkodó elmét a táncra.

A tánc segítségével megtanuljuk, hogy hogyan figyeljünk oda a gondolatainkra ahelyett, hogy elvesznénk bennük.

Felfedezzük, hogy hogyan mozgunk, amikor az elme táncossá válik. Mi történik, amikor a gondolatainkat bevonjuk a táncba, ahelyett, hogy ellenállnánk nekik és megpróbálnánk “megállítani az agyunkat”.  Emlékezve arra, hogy a fejünk is a testünk RÉSZE.

Ezt a műhelyt mindenkinek ajánljuk, akit érdekel a személyes fejlődés és önismeret, függetlenül attól, hogy évek óta táncolsz-e vagy még sose próbáltad, függetlenül attól, hogy meditálsz-e, függetlenül nemtől, életkortól és fizikai állapottól.

 

Idő: 2018. június 3.
10:00 – 17:00 (egy óra ebédszünettel)

Hely: The Shift
Budapest, VI. ker. Andrássy út 35. második emelet 12. (Andrássy – Nagymező sarok, bejárat a DM-től balra. Kapucsengőn kell felcsengetni, lift van.)

Ár: 12 000 Ft
Előzetes bejelentkezéssel és 5000 Ft előleg befizetésével május 10-ig a kedvezményes ár 9000 Ft
(A csoportlétszám a helyszín mérete miatt korlátos, érdemes befoglalnod a helyed, ha szeretnél jönni.)

Mit hozz: kényelmes váltóruhát, amiben jól érzed magad és könnyű benne mozogni. Egy zárható üveget víznek. Egyszerű ebédet (szendvicset, vagy ilyesmit), hogy ne kelljen a szünetben az utcán ebédet keresni.
A helyszínen van öltöző.

Jelentkezéshez töltsd ki ezt az űrlapot (csak egy perc) :

JELENTKEZÉSI LAP

.        .

251ec362c97dc5649ae9227f6a2b3641

 

Hana Stamatovic örömmel osztja meg szenvedélyét, mellyel a testbe hozott tudatosság fel  fordul. Akkreditált Open Floor tanár, pszichológus és pszichoterapeuta. Több mint egy évtizedes tapasztalata van csoportvezetésben, egyéni munkában, szellemi és testi megközelítések ötvözésében, Personal Construct pszichoterápiában, mozgásterápiában és testközpontú pszichoterápiában. Elkötelezetten tart biztonságos teret a gyógyuláshoz, a játékosság elősegítéséhez és az élet teljességéhez való inspirálódásra. Szerbiában él és a balkán életenergiáját is beleszövi a tanításába.

Honlapja: hanastamatovic.com

lWB96Z8sFtt_30

 

 

Photo by averie woodard on Unsplash

.        .

Open Floor movement meditation workshop by Hana Stamatovic (Serbia)

 

“Who is your enemy? Mind is your enemy.
Who is your friend? Mind is your friend.
Learn the ways of the mind. Tend the mind with care.”

Buddha

We often talk about the unity of body and mind, the significance of the relationship between body and mind, how the brain and body are the inseparable aspects of the same human essence, etc.

However, in everyday life, while body’s impulse is to do one thing,  at the same time we are often thinking of either past or we are busy with planning the future, not being with our minds present. When mind is not embodied, we may lose touch with our bodies, emotions, and people around us. Sense of being stuck in our minds revolves around and can make us tired, dissatisfied and inert. We can be caught in repetitive process of our thinking, that produce criticism, judgments and pain.

In this Open Floor workshop, we will explore how thoughts shape our movement, our dance. We will use dance as a tool to work with the places where we are stuck in our heads, inviting the thinking mind to dance.

With the dance, we will support learning to be mindful with our thoughts instead of being lost in it.

We will explore how can we move when mind becomes a dancer. What happens when we include thoughts into the dance, instead of resisting the thoughts, and trying to “stop the brain”. Remembering that our head IS part of our body.

This day long movement meditation workshop is intended for anyone who is interested in personal growth and development, regardless of whether they have been dancing or meditating for years or until now have never been, regardless of gender, age and physical condition.

 

When: 3 June 2018
10:00 – 17:00 (with one hour lunch break)

Where: The Shift
Budapest, Andrássy út 35. second floor 12. (on the left of the DM store. Use the gate phone to ring up.)

Price: €40
Early booking until 10 May with €20 non-refundable deposit: €30
(The number of participants is limited due to the room size.)

What to bring: comfortable clothes for dancing. Water bottle. Simple food for lunch (so you can avoid looking for food on the street). There is a changing room and a small lounge at the venue.

We take bookings through this form:

BOOKING FORM

.        .

251ec362c97dc5649ae9227f6a2b3641

 

Hana Stamatovic is delighted to share her passion for embodied mindfulness. Hana is accredited Open Floor teacher, psychologist and psychotherapist. She brings over a decade of experience working with groups and individuals, integrating body/mind approaches, Personal Construct psychotherapy, Movement therapy and Body psychotherapy. She is thrilled to hold safe space for healing, to encourage playfulness and inspire people to be fully alive. She lives in Serbia and brings Balkan juicy energy in her teachings.

Her website: hanastamatovic.com

Find her on lWB96Z8sFtt_30

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: