Táncoló sámán – Pécs

5Ritmus® műhely Fejér Péter vezetésével

2023. április 30. 10-17 óra, Pécs
Fordan Tánccentrum Pécs, Indóház tér 2.

A sámáni gyógyulás utazás. Része az is, hogy kilépünk a hagyományos szerepeinkből, megszokott forgatókönyveinkből és improvizálunk egy táncos utat.

Gabrielle Roth

A sámán gyógyító rituáléja utazás. Elköteleződést igényel. Odafigyelést, odaadást. Felvállalását annak, hogy az út nincs végig bársonyszőnyeggel borítva. Akadnak majd nehézségek, akadályok, veszélyek. Viszont nagy vonzereje is van. Az, aki végigjárja, megtapasztal olyasmit, amit máshogy nem lehet. Képes lesz gyógyítani és gyógyulni, annak a legtágabb és legmélyebb értelmében.

A tánc olyan különleges utat kínál nekünk, melynek során egyre bensőségesebben kapcsolódunk a jelen pillanat valóságához a legelemibb érzékelési síkon és közben egyre jobban tudunk kapcsolódni a legelvontabb, legmegfoghatatlanabb dolgokhoz, eszmékhez is, vagy ha úgy tetszik, kapcsolódhatunk a minden dolgok mögött rejtőző szellemekhez. Egyszerre érzéki és éteri.

Számos ősi népnél – például a magyarok őseinél is – a sámán volt az az ember, aki a szellemekkel tudott kapcsolatot tartani és így gyógyított. Dobolással, tánccal és énekléssel kísért rituálékon került kapcsolatba a túlvilággal, a láthatatlan szellemekkel. Ezen hitvilágok szerint mindennek volt szelleme, a tűznek, a folyóknak, minden betegségnek, az állatoknak.

Eredetileg a törzs minden tagja végzett sámánrituálékat, amikor csak szüksége volt rá, később csak egy-egy ember kiváltsága volt, hogy sámánnak mondhatta magát, még később pedig ez is kiveszett. Itt az ideje, hogy visszataláljunk ahhoz a képességünkhöz, hogy gyógyítani tudjuk magunkat, másokat, a világot. Az 5Ritmus mozgásmeditáció ebben nagy segítségünkre van. Elősegíti a kapcsolódást a fizikai világhoz, magunkhoz és másokhoz, kapcsolódást a gondolatokhoz és ideákhoz, kapcsolódást az érzelmekhez és végül a láthatatlan dolgokhoz is, a misztériumhoz.➡️ Teljesen kezdőket és tapasztalattal rendelkezőket egyaránt szeretettel várunk. Ez egy olyan mozgásforma, ahol nem kell ügyesnek vagy erősnek lenned. Gyere úgy, ahogy vagy, amilyen vagy, aki vagy. Mindenki számára nyitott a részvétel.
➡️ Tanulhatsz spontaneitást, a testi érzetek jobb érzékelését, érzelmi rugalmasságot, könnyedséget és szabadságot a fizikai mozgásban, autentikus kifejezésmódot, blokkok feloldását, harmóniát. A foglalkozáson elsősorban mozgunk majd, részben gyakorlatokon keresztül ismerkedve a mozgás lehetőségeivel, részben szabad tánc formában.
➡️ Előzetes tudásra vagy tánctapasztalatra nincs szükség, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

✅ Részvételi díj: 11 000 Ft
Ha bejelentkezel április 16-ig, és átutalsz 2000 Ft vissza nem téríthető előleget, akkor a kedvezményes ár 9000 Ft.
✅ A csoport létszáma korlátozott, ezért érdemes előre bejelentkezni. Ha vannak fennmaradó helyek, akkor még aznap reggel is be lehet csatlakozni.
✅ Jelentkezni email-ben tudtok:
Anita Schäffer – schaffer.anita1@gmail.com


✅ Az előleg befizetése:
► Banki utalás:
Név: Fejér Péter, számlaszám: 11101909 90163694 33000002
► Revolut: @dancefejer
► paypal.me/dancefejer 

(Szentendre, 2022)

Azért tanítok, hogy segítsek az embereknek kapcsolódni a saját erejükhöz. Hiszek benne, hogy mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy teljesen megtestesült lelkek és lélekkel teljesen átitatott testek legyünk. Ezek a dimenziók a táncban össze tudnak kapcsolódni, párbeszédbe tudnak kerülni. Az én életemet alapvető szinten formálta át a tánc és ezeket a jótéteményeket szeretném megosztani.
Meggyőződésem, hogy a történeteink formálnak minket. A történeteinkbe beleágyazódnak a hiedelmeink, a félelmeink a vágyaink, és ezek mozgatnak minket előre. Ahogy elkezdünk a történeteinkkel kreatívan, szabadon bánni, elkezdenek feltárulni rejtett kincseink is.
” (Fejér Péter)

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: