A mozgás szabadsága – Pécs

5Ritmus® műhely Fejér Péter vezetésével

2023. február 19. 10-17 óra, Pécs

Az 5Ritmus dinamikus mozgásmódszer a testünkhöz, a testi érzeteinkhez való kapcsolódáson keresztül felébreszti a kreativitást, a kapcsolódást és a közösségben levés élményét. Gabrielle Roth amerikai táncos, zenész, színházi rendező hozta létre a hetvenes években, és továbbfejlesztette 2012-ben bekövetkezett haláláig.

Alapvető gondolata az volt, hogy az ember képes a legcsodásabb mozdulatokra, és képes megtalálni az egységet a vágyai, érzelmei, gondolatai és mozdulatai között — amennyiben ezt megengedi magának. Gabrielle számára a szabadságunk legnagyobb akadályai mi magunk vagyunk. Így fogalmazott: “Mindannyian 100%-ban intuitívként jövünk a világra; csak annyiról van szó, hogy visszaszerezzük jogos örökségünket. Ehhez ki kell térned a saját utadból, le kell vetkőznöd azokat a dolgokat, amelyek gátolják, elterelik, szétszórják, elnyomják és lehangolják intuíciód természetes táncát.”

Az intuitív mozgási szabadságunk visszaszerzése során öt jellegzetes mintázattal találkozunk. Ezek mozgási élményeken keresztül való megismerése segít a szabadságunk megélésében. Ezeket hívta Gabrielle ritmusoknak. Az öt ritmus tehát nem valami olyasmi, amit megtanulunk, hanem olyan kapuk, amiken keresztül rátalálunk a magunk ösztönös szabadságára.


➡️ Teljesen kezdőket és tapasztalattal rendelkezőket egyaránt szeretettel várunk. Ez egy olyan mozgásforma, ahol nem kell ügyesnek vagy erősnek lenned. Gyere úgy, ahogy vagy, amilyen vagy, aki vagy. Mindenki számára nyitott a részvétel.
➡️ Tanulhatsz spontaneitást, a testi érzetek jobb érzékelését, érzelmi rugalmasságot, könnyedséget és szabadságot a fizikai mozgásban, autentikus kifejezésmódot, blokkok feloldását, harmóniát. A foglalkozáson elsősorban mozgunk majd, részben gyakorlatokon keresztül ismerkedve a mozgás lehetőségeivel, részben szabad tánc formában.
➡️ Előzetes tudásra vagy tánctapasztalatra nincs szükség, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

✅ Részvételi díj: 11 000 Ft
Ha bejelentkezel január 31-ig, és átutalsz 2000 Ft vissza nem téríthető előleget, akkor a kedvezményes ár 9000 Ft.
✅ A csoport létszáma korlátozott, ezért érdemes előre bejelentkezni. Ha vannak fennmaradó helyek, akkor még aznap reggel is be lehet csatlakozni.
✅ Jelentkezni email-ben tudtok:
Anita Schäffer – schaffer.anita1@gmail.com


✅ Az előleg befizetése:
► Banki utalás:
Név: Fejér Péter, számlaszám: 11101909 90163694 33000002
► Revolut: @dancefejer
► paypal.me/dancefejer 

(Szentendre, 2022)

Azért tanítok, hogy segítsek az embereknek kapcsolódni a saját erejükhöz. Hiszek benne, hogy mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy teljesen megtestesült lelkek és lélekkel teljesen átitatott testek legyünk. Ezek a dimenziók a táncban össze tudnak kapcsolódni, párbeszédbe tudnak kerülni. Az én életemet alapvető szinten formálta át a tánc és ezeket a jótéteményeket szeretném megosztani.
Meggyőződésem, hogy a történeteink formálnak minket. A történeteinkbe beleágyazódnak a hiedelmeink, a félelmeink a vágyaink, és ezek mozgatnak minket előre. Ahogy elkezdünk a történeteinkkel kreatívan, szabadon bánni, elkezdenek feltárulni rejtett kincseink is.
” (Fejér Péter)

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: