Táncoló sámán_

Táncoló sámán – hullámok szintű 5Ritmus műhely Fejér Péter vezetésével

Budapest, 2021. december 4-5.

“A sámáni gyógyulás utazás. Része az is, hogy kilépünk a hagyományos szerepeinkből, megszokott forgatókönyveinkből és improvizálunk egy táncos utat.”

Gabrielle Roth

Ez a műhely a tánc átalakító erejéről szól. Kézen fogjuk saját magunkat és gondoskodó odafigyeléssel átvezetjük magunkat az átalakulás folyamatán. Azt gyakoroljuk, hogy hogyan válhatunk a saját magunk sámángyógyítójává. Az egyik ritmusból a másikba való alakulásunkkal gyakoroljuk majd a létállapotok közötti rugalmas átmeneteket. Az egyszerű fizikai mozdulatainkon keresztül közelítjük meg a lelki átalakulások összetett témáját.

A tánc olyan különleges utat kínál nekünk, melynek során egyre bensőségesebben kapcsolódunk a jelen pillanat valóságához a legelemibb érzékelési síkon és közben egyre jobban tudunk kapcsolódni a legelvontabb, legmegfoghatatlanabb dolgokhoz, eszmékhez is, vagy ha úgy tetszik, kapcsolódhatunk a minden dolgok mögött rejtőző szellemekhez. Egyszerre érzéki és éteri.

Számos ősi népnél – például a magyarok őseinél is – a sámán volt az az ember, aki a szellemekkel tudott kapcsolatot tartani és így gyógyított. Dobolással, tánccal és énekléssel kísért rituálékon került kapcsolatba a túlvilággal, a láthatatlan szellemekkel. Ezen hitvilágok szerint mindennek volt szelleme, a tűznek, a folyóknak, minden betegségnek, az állatoknak.

Eredetileg a törzs minden tagja végzett sámánrituálékat, amikor csak szüksége volt rá, később csak egy-egy ember kiváltsága volt, hogy sámánnak mondhatta magát, még később pedig ez is kiveszett. Itt az ideje, hogy visszataláljunk ahhoz a képességünkhöz, hogy gyógyítani tudjuk magunkat, másokat, a világot. Az 5Ritmus mozgásmeditáció ebben nagy segítségünkre van. Elősegíti a kapcsolódást a fizikai világhoz, magunkhoz és másokhoz, kapcsolódást a gondolatokhoz és ideákhoz, kapcsolódást az érzelmekhez és végül a láthatatlan dolgokhoz is, a misztériumhoz.

Ezen a műhelyen a mozgásmeditáció eszközeivel járunk be rituális utazásokat. A jelenléten át az eksztázisba és vissza. A műhelynek nincs vallásos vonatkozása és nem használunk semmilyen tudatmódosító anyagot.
Minden felnőtt személyt szeretettel várunk, nincsen szükség semmilyen előképzettségre, vagy fizikai képességekre. Aki mozogni tud bármilyen formában, az már alkalmas a részvételre.

Azért tanítok, hogy segítsek az embereknek kapcsolódni a saját erejükhöz. Hiszek benne, hogy mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy teljesen megtestesült lelkek és lélekkel teljesen átitatott testek legyünk. Ezek a dimenziók a táncban össze tudnak kapcsolódni, párbeszédbe tudnak kerülni. Az én életemet alapvető szinten formálta át a tánc és ezeket a jótéteményeket szeretném megosztani.

Számomra a tánc nem munka, hanem szenvedély, és gyógyír. Segít a szétszakadt részeim újraegyesítésében, segít az életenergiám szabadabb áramlásában. Ahogy tanítóm, Gabrielle Roth írta egyszer: “Az életbe visszavezető utam az eksztatikus táncon keresztül vezetett. Úgy tértem vissza a testembe, hogy megtanultam megmozdítani az énemet, hogy a saját táncomat táncoltam belülről kifelé, és nem kintről befelé.”

Jelentkezés

Mikor

2021. december 4-5.

Mindkét nap 10-18 óra között.

Árak

  • Teljes ár: 28 000 Ft
  • Előjelentkezési ár november 15-ig: 23 000 Ft (5000 Ft előleg befizetésével).
  • Kedvezmény pároknak: aki hozza a párját, annak a párja féláron jöhet (az aktuális jelentkezési árhoz képest).

Van néhány támogatott helyünk olyanoknak, akik szociálisan rászorulnak. Kérlek ezek ügyében írjatok emailt!

A részvételhez érvényes védettségi igazolvány szükséges. Ez kiváltható egy helyben elvégzett negatív gyorsteszttel. A tesztet te is hozhatod, vagy tőlünk is megveheted 2000 Ft önköltségi áron.

Nyelv

Kapcsolat

A tanítás igény szerint angolul is történik.

Marusnik Tünde tunde.marusnik@gmail.com

5Rhythms waves level movement workshop with Peter Fejer

4-5 December 2021, Budapest

“Shamanic healing is a journey. It involves stepping out of our habitual roles, our conventional scripts, and improvising a dancing path.”

Gabrielle Roth

This workshop is about the transformative power of dance. We take our own hands and guide ourselves through the process of transformation with caring attention. We practice how to become a shaman healer of our own. If we learn this and if we practice it, then we’ll have an impact on those around us as well. We initiate a tiny ripple of change that could become a wave. We’ll practice our smooth transition between the rhythms, and through this we’ll be able to make complex issues more simple, more physical, more easy to relate to. We make continuous healing transformation a natural part of our life.

In several ancient societies, it was the role of the shaman to connect with spirits and heal others or the community. They led rituals of transformation. The shaman used drumming, dance and singing for this purpose. According to these people everything had their own spirits – all the trees, plants, rivers, all the different diseases, all the elements. Originally all members of a tribe did shamanistic rituals sometimes, when they felt the need, but later there was only one person in every tribe who claimed to be the right person to do these rituals. And finally as shamans faded to oblivion nobody did such rituals.

I believe that we need to reclaim our capabilities to heal ourselves, others and the world through ecstatic rituals. All the elements in 5Rhythms movement meditation help us to go through transformative processes. This path brings us closer to the immediate present, to the reality of the here and now, and at the same time it offers us a map to arrive to a more intimate relation to the spirit world as well. We all have the capacity to dance, we all have the capacity to connect and we all have the capacity to heal.

On this journey we will use the 5Rhythms movement map to provide the basis for the ritual journey of the dancing shaman. We will not use any substances and the workshop is completely unrelated to any cult or religion.

No prerequisites are needed. Every adult is welcome regardless of age, gender or physical abilities.

I teach dance to help people connect to their own power.

I believe that we all have the capacity to become fully embodied souls, and fully inspirited bodies. Body and soul are in union within us and dance is a powerful tool to bring these aspects of our existence closer together. The only thing we need to do is to move and be open to whatever is unfolding through the movement.

My life changed fundamentally since I started dancing and my desire is to bring this transformation to everybody who needs it.

For me dancing is a passion, it is a way towards healing my fractured parts, and ultimately it is a way of life. Whatever I practice in the dance they all find their ways into every other aspects of my life. My life gets fertilized by the dance, and it becomes more fluid, more flexible, more joyful.

“My way back into life was ecstatic dance. I reentered my body by learning to move my self, to dance my own dance from the inside out, not the outside in.” (G. Roth)

When

4-5 December 2021 

10-18 on both days.

Where

Prices

Teaching will be in English and Hungarian.
Full price: €120
Early booking price until 15 November €100 with the payment of €20 non-refundable deposit.
Reduced price for participants from Romania, Serbia, Slovakia: €90 (early €70)
If you bring your life partner he/she can participate for half price.

Contact

Tünde Marusnik tunde.marusnik@gmail.com

Booking form

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: