Kapcsolódásaink térképe

Kapcsolódásaink térképe – 5Ritmus sajátélmény csoport

Ezen a tizenkét alkalomból álló csoportfolyamaton azt gyakoroljuk, hogy hogyan tudunk egyre otthonosabban jelen lenni különböző kapcsolódási helyzetekben. Az otthonosabb jelenlét pedig megteremti a lehetőségét, hogy aktívan vegyünk ezekben részt, a magunk módján formálva is a kapcsolódásokat. Ebben a gyakorlásban és tanulásban a vezérfonalunk Gabrielle Roth 5Ritmus térképe lesz.

A sajátélmény csoport foglalkozásai nagyon hasonlóan alakulnak a nyitott órákhoz. A fő különbség az, hogy mindig ugyanaz a csapat jön össze, és így óvatosan, lassan összeszokunk.
Minden órán lesz valamilyen fókusz, amit röviden felvezetek szóban, aztán néhány gyakorlattal mozgásos módon is megközelítjük, majd adunk időt arra, hogy kötetlenebb táncban is megéljük azt, hogy az adott fókusz belőlünk mit vált ki.

Az Áramlás ritmusa megtanít arra, hogy hogyan tudunk belehelyezkedni egy közegbe. Beleengedődve, közel kerülve hozzá, összekapcsolódva azzal, amit érzékelni tudunk ebből, összekapcsolódva a közeg minket érő hatásaival. Olyan ez, mint összehangolódni például egy színház közönségével, ahogy ott ülünk köztük, és érezni, ahogy a fények sötétedésével a zsibongás is elcsitul és az egész tömeg együtt kezd figyelemmel várakozni arra, hogy felgördüljön a függöny…

A Staccato ritmusa segít abban, hogy otthonosabban tudjunk üzeneteket küldeni és fogadni másoknak és másoktól. Segít kapcsolódást kezdeményezni, elfogadni, vagy akár elutasítani. Segít nekünk tisztán megjeleníteni magunkat, egyszerűen és letisztultan megjelenni.

A Káosz ritmusa talán a legfontosabb tanító. Segít megtalálnunk az otthonosságot olyan helyzetekben, amiket nem tudunk irányítani, ahol úgy érezzük, hogy elvesztjük a kontrollt. A káosz ritmusának gyakorlása segít az irányításhoz való ragaszkodásunk elengedésében, rugalmasabbá tesz, és ezzel a nagyobb szabadság felé hív.

A Líra ritmusa arra hív, hogy túllépünk azon, hogy mi mit szeretnénk és a teljes összképet lássuk. Ezáltal annak adjunk teret, ami a legszebb, legjobb összhangot eredményezi. Nem az lesz a fontos, hogy mi hogyan teremtünk kapcsolatot, hanem az, hogy az Univerzum hogyan válik összekapcsolódottabbá, harmonikusabbá a mi cselekedeteink által is.

A Csend ritmusa a szemlélődés gyakorlásában segít. Eltávolodva szándékoktól egyszerű megfigyelővé válva érték ítéletek nélkül rátekintünk arra, ami épp történik. Rácsodálkozunk a kapcsolódások sokszínűségére, szépségére.

A csoportot vezeti: Fejér Péter, akkreditált 5Ritmus oktató
Ha van kérdésed, írj emailt: fejer.peter@ritmusok.hu

Az 5Ritmussal kapcsolatban ezeket az írásokat ajánljuk figyelmedbe:

Tematika

1. Áramlás, testérzékelés
2. Staccato, megformálódás
 
3. Áramlás, testérzékelés
4. Staccato, megformálódás
5. Káosz, elengedés, elfogadás, feloldódás
6. Káosz, elengedés, elfogadás, feloldódás
7. Líra, harmóniák, csoportmintázatok
8. Líra, harmóniák, csoportmintázatok
9. Csend, szemlélődés, béke
10. Csend, szemlélődés, béke
11. Integrálás, összegzés, lezárás
12. Integrálás, összegzés, lezárás
 

Az 5Ritmus gyakorlása segít abban, hogy

  • testérzékelésünk közvetlenebb és intenzívebb legyen,
  • kiegyensúlyozottabbak legyünk érzelmileg,
  • csökkenjen a stressz,
  • javuljon a konfliktusokhoz való viszonyunk,
  • teljesebben és színesebben éljük meg az életet.
 
 

Keretek, árak

A foglalkozások kedd esténként lesznek 7-9-ig. Az első alkalom 2019. március 5-én lesz és utána minden héten lesz egy alkalom május végéig. A csoport maximális létszáma 28 fő. 

Helyszín: Eötvös10

A teljes kurzus ára: 28 000 Ft
Bejelentkezéskor fizetendő 14 000 Ft, 5. alkalomkor 14 000 Ft.
Jelentkezz be előre a teljes összeg befizetésével és kapsz 4000 Ft kedvezményt! Előre teljes összegben kifizetve a díj csak 24 000 Ft.


Fejér Péter, 5Ritmus oktató
Azért tanítok, hogy segítsek az embereknek kapcsolódni a saját erejükhöz. Hiszek benne, hogy mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy teljesen megtestesült lelkek és lélekkel teljesen átitatott testek legyünk. Ezek a dimenziók a táncban össze tudnak kapcsolódni, párbeszédbe tudnak kerülni. Az én életemet alapvető szinten formálta át a tánc és ezeket a jótéteményeket szeretném megosztani.
Számomra a tánc nem munka, hanem szenvedély, és gyógyír. Segít a szétszakadt részeim újraegyesítésében, segít az életenergiám szabadabb áramlásában. Ahogy tanítóm, Gabrielle Roth írta egyszer: “Az életbe visszavezető utam az eksztatikus táncon keresztül vezetett. Úgy tértem vissza a testembe, hogy megtanultam megmozdítani az énemet, hogy a saját táncomat táncoltam belülről kifelé, és nem kintről befelé.”
dancefejer.org
 

Közzétéve: Fejér Péter

A 5Rhythms teacher living in Budapest, Hungary.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: