5Ritmus® műhely Fejér Péter vezetésével       Verőce, 2022. július 13-17.

One Tribe

Minden ember, állat, élő és élettelen dolog a rokonunk; ahogyan velük bánunk, úgy bánunk magunkkal. Minden egybe tartozik. ― Black Elk, Lakota törzs

Közös a múltunk, közös a jövőnk, egy bolygón osztozunk. Egyre jobban egymásra vagyunk utalva, és ezért egyre fontosabb, hogy fejlődni tudjunk a közösségi mivoltunkban. A közösségek fejlesztésére pedig szintén igaz, ami az egyéni fejlődésre: ha tartós változásra vágyunk, akkor meg kell találnunk benne az örömöt. Az Egy törzs táborok ezt hozzák el nekünk évről évre: az örömteli közösségi létezés valós tapasztalatát. Mélyen hiszem, hogy aki belekóstol a közösségi együttlét eksztázisába, az utána vágyni fog rá és tenni fog érte, hogy minél többször és többen megélhessék ezt. És ha rendszeresen megéljük, akkor képesek leszünk együtt dolgozni a közös, emberi jövőnkön.

Ezen az elvonuláson Gabrielle Roth 5Ritmus® mozgástérképe lesz az iránymutatónk.

Ha elég sokáig, elég elkötelezetten és elég mélyen táncolsz, akkor a lelked ereje elő fog törni, és fenékbe fog billenteni. Az összes fájdalmad és sebed, félelmed és sikertelenséged, bűntudatod és szomorúságod félre lesz söpörve, ahogy táncolsz, míg végül semmi más nem marad belőled, csak maga a tánc. (Gabrielle Roth, Connections)

Az áramlás ritmusának gyakorlására mindig szükséged van. Gyakorolnod kell, hogy hogyan tudod újra és újra megtalálni a biztos talajt a lábad alatt, hogyan tudsz visszatalálni az egyensúlyodba, miután valami kizökkentett, hogyan tudsz újra feloldódni és elindulni, miután valamitől lefagytál. Az áramlást gyakorolnod kell, hogy a legváratlanabb körülmények között is megtaláld a benned élő gyengéd, megtartó erőt.

A staccato ritmusát azért gyakoroljuk, hogy ki tudjuk fejezi az életerőnket, hogy együtt tudjunk mozdulni a vágyainkkal, hogy követni tudjuk mások útmutatását és útmutatás lehessünk mások számára. A staccatot sokat gyakorold, hogy otthonosan mozogj benne, hogy természetessé váljon számodra, hogy a zsigereidben is érezd, hogy te élsz, hogy neked jogod van láthatóvá válni, hogy fontos az, ami általad megjelenik a világban.

A káosz ritmusa segít nekünk, hogy minden változásra úgy tekintsünk, mint egy hullámra, amit meglovagolhatunk, ami tovább tud minket vinni. A káosz ritmusa alázatra nevel: gyakran nem vagyunk urai annak, ami történik velünk, és ahelyett, hogy azon küzdenénk hiábavalóan, hogy uralmat szerezzünk az események fölött, inkább azzal mozdulunk, ami épp adódik. A káosz ritmusa megtanít a folyamatos elfogadásra, a folyamatos változásra.

A líra ritmusa éppolyan fontos, mint az előzőek. A líra segít megtalálni a könnyedséget, a humort, a szabadság érzését mindabban, ami épp történik velünk. Ez gyakran tűnhet oda nem valónak egy komoly vagy nehéz helyzetben. Mégis, ez az, ami a legsötétebb pillanatokon át tud minket segíteni. A líra tud minket emlékeztetni, hogy végső soron mindig is szabadok vagyunk.

A csend ritmusa eggyé válás az univerzummal, a misztériummal, a világ végtelen tágasságával. A csend ritmusának gyakorlása elengedhetetlenül fontos, hogy mindig, újra és újra megtalálhassuk a letisztult harmóniát, az éteri szépséget, a ki nem hunyó reményt.

Csoportvezetők

Az elvonulást Fejér Péter akkreditált 5Ritmus tanár vezeti. A csoportvezetésben támogatóként részt vesz Lőrincz Éva pszichodramatista.

Lőrincz Éva: “Magyar, esztétika és kommunikáció szakos bölcsészként végeztem, majd néhány évig a legkülönbözőbb munkahelyeken és területeken dolgoztam, miközben elvégeztem a Magyar Pszichodráma Egyesület pszichodráma vezető képzését.
Pszichodráma csoportokat vezetek és life coachként egyéni tanácsadással is foglalkozom. Szeretném, ha munkámban érezhető lenne tanítóm, Max Clayton végtelen életszeretete, humora és könnyedsége, és szakmaiságomat a tőle tanult természetes, “tiszta és friss” szemlélet hatná át.”

Fejér Péter: “A kilencvenes évek eleje óta foglalkozom csoportvezetéssel és az iskolarendszeren kívüli tanulás/tanítás különböző formáival. Pedagógiai, filozófiai és gazdasági végzettségem van, dolgoztam tanárként, kutatásszervezőként, üzleti tanácsadóként, trénerként. 2011-ben szereztem akkreditációt tanárként a Gabrielle Roth által vezetett Moving Center tanárképzésén.”

Jelentkezés

Mikor

2022. július 13-17.

 • Szerda 18-21
 • Csütörtök 10-13, 18-21
 • Péntek 10-13, 18-21
 • Szombat 10-13, 18-21
 • Vasárnap 10-13

Hol

Verőce, Géza Fejedelem Református Általános Iskola sportcsarnoka

Árak

 • Teljes ár (magyarországi lakosoknak): 52 000 Ft
 • Előjelentkezési ár május 31-ig: 42 000 Ft (5000 Ft vissza nem téríthető előleg befizetésével).
 • Kedvezmény pároknak: aki hozza a párját, annak a párja féláron jöhet (az aktuális jelentkezési árhoz képest).
 • Van néhány támogatott helyünk olyanoknak, akik szociálisan rászorulnak. Kérlek ezügyben írjatok emailt!

Étkezés

Van a közelben közért, és egy cukrászda, ahol reggelizni is lehet. Fogunk rendelni vegán ebédeket és vacsorákat, amikre fel lehet majd iratkozni.

Szállás

Lehet aludni a helyszínen, a nagycsarnokban vagy egy kisebb tornateremben: 4000 Ft a négy éjszaka együtt. Vannak zuhanyzók. Kis is lehet járni Budapestről, mert a vonat fél óra alatt kiér a Nyugatiból. És segítünk apartmant is találni, ha szeretnéd.

Nyelv

A tanítás angolul és magyarul történik.

Kapcsolat

Marusnik Tünde tunde.marusnik@gmail.com

One Tribe
waves level 5Rhythms workshop with Péter Fejér, certified teacher
13-17 July 2022, Verőce, Hungary

All things are our relatives; what we do to everything, we do to ourselves. All is really One. ― Black Elk, Lakota tribe

We have a shared past, a shared future, we share this planet. We are more and more dependent on each other, and that’s why it’s urgently important to grow in our capacity to be in communities. And when we develop communities we need the same as in our personal growth: if we long for enduring changes, then we need to find the joy in it. The One Tribe retreats bring this every year: the real, human experience of the joy of being together in a community. I deeply believe that whoever tastes the ecstasy of being in a group of fellow humans, they will long for it and will work on it to happen again. And if we can experience this state more often, then we’ll be able to work together on our shared future as humankind.

The retreat is led by Peter Fejer, accredited teacher. Peter has been teaching 5Rhythms for ten years and has extensive experience with other forms of dance, group work and non-formal education. He taught 60+ workshops in 6 countries. Eva Lorincz, psychodrama facilitator will support the group process. Peter and Eva have worked together on more than ten workshops with great success.

“Knowledge is only rumor until it lives in the bones.”
Asaro tribe, Papua New-Guinea

Time

13-17 July 2022

Wednesday 18-21
Thursday 10-13, 18-21
Friday 10-13, 18-21
Saturday 10-13, 18-21
Sunday 10-13

Venue

Sports hall in Verőce, Hungary
Verőce, Garam u. 8.

Travel from Budapest: there’s regular train service from Nyugati Railway Station (takes half an hour)
If you come by air: 1,5 hours by public transport form Budapest Airport
Train: 2,5 hours from Bratislava to the village or 2,5 hours from Vienna to Budapest

Prices

 • Full price: €210
 • Early booking until 31st May with €20 non-refundable deposit: €170
 • Special price for participants from North-Macedonia, Romania, Serbia, Slovakia: €150, (early: €120)
 • If you come together with your life partner then your partner receives a 50% discount.

Food

Nearby there is a food store, and there is a nice place at the Danube where you can have breakfast. We’ll order vegan meals for lunch and dinner. Signing up is optional.

Accommodation

It’s possible to sleep in the hall on the floor for 4000 HUF / €12 (price for the 4 nights together). There are showers available.

We can help you book beds in the village, or you can find something nearby on your own.

Language

Teaching will be in English, with Hungarian translation.

Contact

Tünde Marusnik tunde.marusnik@gmail.com

%d blogger ezt szereti: