Belső áramlásom

Öt alkalmas minikurzus Fejér Péter vezetésével

Augusztus 18-tól szeptember 15-ig keddenként  18:30 – 21:00  között az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér harmadik emeleti termében.

Teljesen kezdőket és tapasztalattal rendelkezőket egyaránt szeretettel várunk. Ez egy olyan mozgásforma, ahol nem kell ügyesnek vagy erősnek lenned. Gyere úgy, ahogy vagy, amilyen vagy, aki vagy. Mindenki számára nyitott a részvétel.

Ezen az öt foglalkozáson a belső áramlásunkhoz kapcsolódva járjuk be az 5Ritmus® mozgástérképét. Felderítjük azt, ami élő bennünk, teret engedünk a mozdulataink áramlásának és felfedezzük hogy merre visznek ezek minket. Felébresztjük és mozgásba hozzuk az életenergiánkat.

Tanulhatsz spontaneitást, a testi érzetek jobb érzékelését, érzelmi rugalmasságot, könnyedséget és szabadságot a fizikai mozgásban, autentikus kifejezésmódot, blokkok feloldását, harmóniát. A foglalkozásokon elsősorban mozgunk majd, részben gyakorlatokon keresztül ismerkedve a mozgás lehetőségeivel, részben szabad tánc formában. A foglalkozások végén lesz idő megosztásra, visszajelzésre, integrálásra.

A foglalkozások kedd esténként lesznek 18:30 – 21:00 között. Augusztus 18., 25., szeptember 1., 8., 15.
A teljes kurzus ára: 15 000 Ft, melyet az első alkalom kezdete előtt kell befizetni. Ha augusztus 13-ig befizeted a teljes díjat, akkor a kedvezményes ár 12 000 Ft.
A csoport maximális létszáma 22 fő. 

Az 5Ritmus® egy dinamikus mozgásmódszer, mely a testünkhöz, a testi érzeteinkhez való kapcsolódáson keresztül felébreszti a kreativitást, kapcsolódást és a közösségben levés élményét.
Az Áramlás arra bátorít, hogy “belakd a zenét”, folyékony és folyamatos mozgásra invitálva. Az Áramlás a föld és a női energiák tánca, lehetőség arra, hogy megtapasztaljuk és a testünkben megvalósítsuk a befogadást.
A Staccato a belső energiánk kifelé való megjelenése, mely tiszta kezdetekkel és lezárásokkal rendelkezik. Letisztult mozdulatok, pontos kifejezés. A Staccato a férfi energiát, a tüzességet jeleníti meg.
A Káosz ritmusában nincs struktúra, elengedésre, szabadságra hív. Mindenestül átadjuk a testünket a zenének, a ritmusnak, a lüktetésnek. Feloldódunk a kreatív szabadságban.
A Líra könnyed, keresetlen, tágas. Teret ad ismétlődő mozdulatok felfedezésére, és azokon keresztül a transz állapotába való belekóstolásra.
Végül a Csend ritmusa általában lelassuló, kiüresedő. A test megtalálja a tökéletes nyugalmát a mozgásban, a lélegzetben, a létezés egyszerűségében.

Fejér Péter, 5Ritmus® oktató

Azért tanítok, hogy segítsek az embereknek kapcsolódni a saját erejükhöz. Hiszek benne, hogy mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy teljesen megtestesült lelkek és lélekkel teljesen átitatott testek legyünk. Ezek a dimenziók a táncban össze tudnak kapcsolódni, párbeszédbe tudnak kerülni. Az én életemet alapvető szinten formálta át a tánc és ezeket a jótéteményeket szeretném megosztani.

Számomra a tánc nem munka, hanem szenvedély, és gyógyír. Segít a szétszakadt részeim újraegyesítésében, segít az életenergiám szabadabb áramlásában. Ahogy tanítóm, Gabrielle Roth írta egyszer: “Az életbe visszavezető utam az eksztatikus táncon keresztül vezetett. Úgy tértem vissza a testembe, hogy megtanultam megmozdítani az énemet, hogy a saját táncomat táncoltam belülről kifelé, és nem kintről befelé.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s